USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Любомльщині із грипом боротимуться вакцинами?

15 Грудня 2008 11:16

Нещодавно на Любомльщині відбулося засідання районної надзвичайної протиепідемічної комісії. Про це 15 рудня повідомляють «Волинські Новини».

З інформацією про заходи щодо профілактики і боротьби з грипом і гострими респіраторними вірусними інфекціями в епідеміологічний сезон 2008-2009 років виступив головний санітарний лікар району Микола Гуняга. Він зокрема розповів, що минулого епідемічного сезону в результаті проведених організаційно-профілактичних заходів, епідемія грипу та гострих респіраторних захворювань не набула інтенсивного поширення та пройшла без епідемічних ускладнень та летальних випадків.
Як інформує сайт Любомльської РДА, тоді на грип захворіло 988 осіб, що складає 5,6% всього населення району. З цього числа діти віком до 14 років складають 16,5 % усіх хворих. В середньому по області ці цифри були більшими – 8,5 % та 56,7 % відповідно.
Тимчасово, через підвищену захворюваність на грип призупинявся навчальний процес у Вишнівській та Висоцькій школах І-ІІ ступенів завдяки підтримці органів державної влади та місцевого самоврядування, підприємства та установи забезпечили своєчасні обмежувальні заходи в організованих дитячих колективах, виділяли та залучали кошти місцевих бюджетів на придбання вакцини проти грипу.
Основними заходами попередження і боротьби з епідемією грипу на сьогодні є вакцинація, хімпрофілактика, лікування бактеріальних ускладнень грипу. Микола Гуняга надав інформацію про зареєстровані і дозволені в Україні вакцин проти грипу. Він також акцентував увагу, що службам району необхідно визначитися з матеріальним забезпеченням профілактичних і лікувальних заходів з контингентами, які підлягають щепленням і фінансовим забезпеченням профілактики шляхом вакцинації.
Учасники засідання ознайомилися також з інформацією про стан та заходи по забезпеченню санітарно-епідеміологічного благополуччя в районі з гострих кишкових інфекційних захворювань. Про це повідомив завідуючий епідеміологічним відділом санстанції Валерій Дячук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus