USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

На Любомльщині немає жодного несанкціонованого сміттєзвалища?

10 Вересня 2008 12:20
Голова райдержадміністрації Василь Веремчук провів оперативну нараду за участю начальників управлінь, відділів, керівників структурних підрозділів РДА, на якій було розглянуто питання «Про стан поводження з твердими побутовими відходами в районі». Головний державний санітарний лікар Любомльщини Микола Гуняга повідомив, що у районі ліквідували усі несанкціоновані сміттєзвалища. Про це 10 вересня інформують «Волинські Новини».
Пан Гуняга наголосив, що одним із першочергових завдань органів місцевого самоврядування по впорядкуванню населених пунктів району є питання ліквідації стихійних, несанкціонованих звалищ сміття. Їх на Любомльщині було 28, і наразі всі вони ліквідовані.
За інформацією офіційного сайту Любомльської РДА, у районі, відповідно до розробленої проектно-технічної документації, функціонує 3 сміттєзвалища: в місті Любомлі, селищі міського типу Головно та в селі Старовойтове. А в сільських населених пунктах, згідно з рішеннями сільських рад, виділено 36 земельних ділянок для полів компостування твердих побутових відходів. Проте ці ділянки відповідно до вимог санітарного та природоохоронного законодавства не об лаштовані, під’їзні дороги до них не благоустроєні або відсутні зовсім, проектна документація на них не розроблена. Не встановлені чіткі межі земельних ділянок під облаштування місць компостування відходів , відсутня їхня обваловка. Це призводить до того, що сміття та інші побутові відходи звалюються за межами місць компостування, на узбіччі доріг тощо.У незадовільному санітарно-технічному стані утримуються сміттєзвалища в селі Старовойтове та селищі Головно. Системою збирання та вивозу твердих відходів охоплено територію міста Любомля. КП «Наше місто» розробило графік вивезення відходів із сантехустановок, що розміщені при житлових будинках, організаціях та установах. Проводиться робота по впорядкування міського сміттєзвалища.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus