USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

На Любомльщині працевлаштовуватимуть колишніх в’язнів

30 Вересня 2008 17:11
На засіданні Любомльської районної спостережної комісії, очолюваної першим заступником голови райдержадміністрації Володимиром Склянчуком, говорили про проблеми осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі та організації їх прийому, взаємодії органів влади з підрозділами кримінально-виконавчої інспекції, — повідомляють 30 вересня «Воилнські Новини».
За інформацією сайту Любомльської РДА, наразі на території району проживає 55 осіб, звільнених з місць позбавлення волі, з якими проводиться постійна профілактична робота з боку дільничних інспекторів міліції, зокрема йдеться про щоквартальні операції «Нагляд», щомісячні перевірки умов проживання, індивідуальні співбесіди.
Щоб виконати вироки судів щодо осіб, засуджених до громадських робіт, кримінально-виконавча інспекція тісно співпрацює з місцевими головами. Погоджено перелік об’єктів, де порушники відбуватимуть покарання. Здійснюються певні заходи по залученню громадських організацій краю до роботи з колишніми засудженими.
Проте є і певні проблеми. Одна з них — працевлаштування осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі. Здебільшого колишні засуджені навіть і не намагаються знайти роботу. Близько третини цієї категорії і надалі шукає легкого заробітку, повертається до старого ремесла — розбоїв, крадіжок, шахрайства, — і знову потрапляє на нари. Та і не кожен працедавець хоче брати на роботу людину з кримінальним минулим. Також потребує посилення контроль за поведінкою раніше судимих.
За результатами роботи комісія прийняла ряд рішень. Вони стосуються покращення співпраці міжрайвідділу кримінально-виконавчої інспекції з громадськими організаціями краю, покращення роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у напрямку надання юридичних та консультацій та психологічної допомоги колишнім засудженим, сприяння у працевлашувтанні цій категорії громадян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus