USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Покрову в Луцьку і для сиріт буде свято. АНОНС

13 Жовтня 2013 15:33
Одне з найвеличніших православних свят у Волинській єпархії Української Православної Церкви розпочнеться 13 жовтня зі святкової Всенічної у кафедральному Свято-Покровському храмі у Луцьку. Про це повідомили у прес-службі Волинської єпархії.

Вранці 14 жовтня буде відслужена урочиста Божественна Літургія. До слова, цю службу у записі транслюватиме телеканал «Нова Волинь».
Свято Покрови має дуже давнє коріння і стало не тільки одним із найбільших свят для православних, а й національним святом для українців. Образ Богоматері з покровом – хусткою-омофором став символом материнського піклування Пріснодіви Марії про нас, її дітей. Відомо, що Божу Матінку особливо шанували козаки. Історик Дмитро Яворницький пише, що запорожці спорудили на честь Богородиці 44 храми, завжди брали у похід образ Покрови Богородиці. Для кожного православного українця він є оберегом від невір'я, переслідувань ворогів, є надією на Божу благодать і захист.

У день цього свята у Свято-Покровському храмі п'яти сім'ям вручать вишиванки, які придбали за кошти єпархії. Це сім'ї, в які взяли під опіку сиріт та інших обездолених, котрі з поміччю Божої Матінки смиренно несуть свій хрест. У передачі покровських подарунків у кафедральному храмі візьмуть участь керуючий Волинською єпархією УПЦ митрополит Волинський і Луцький Ніфонт, голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук та луцький міський голова Микола Романюк.

Після Божественної Літургії вишиванки також вручать ще 30 родинам, і це відбудеться о 13 годині 20 хвилин у Луцькому палаці культури. Вишиванки стали неодмінним атрибутом української нації, нашим оберегом, були в пошані у козаків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Для ВН Показати IP 14 Жовтня 2013 10:21
Гарно сказано: ...і для сиріт буде свято! Просто сором і жах! Базар якось фільтруйте!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus