USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На аналізи у волинські поліклініки - з квитанцією про оплату. ВІДЕО

25 Липня 2013 15:22
Пацієнти волинських поліклінік обурені. На їхню думку, благодійні внески раптом стали обов’язковими. І тепер гроші «просять» в усіх - студентів, працюючих та пенсіонерів, інформує ТРК «Аверс».

Пацієнти поліклінік розповіли журналістам, що в середньому аналіз сечі коштує 5 гривень, крові - 10. Лише за лабораторне обстеження людям доводиться викласти щонайменше 20 гривень. Окрім того, квитанцію про оплату реактивів медперсонал не залишає платнику.

«З 22-ого числа, без попередження, без будь-якої інформації, без будь-яких розпоряджень ввели оплату за окремі аналізи. Мені це коштувало 37 гривень. Раніше до лаборанта я йшла з направленням, а тепер із квитанцією про оплату», - сказала обурена пацієнта луцької поліклініки №2.

«Немає такого, щоб примусово когось відправили до каси заплатити, бо без того не візьмуть аналізів. Благодійні внески - це благодійні внески і ніхто не вимагає з пацієнтів грошей. Вони підписують добровільну згоду на сплату внеску. Ми знаємо, що треба закупити, щоб пацієнту забезпечити медичну допомогу - дезінфікуючі розчини, фіксатор для рентген-апарата та інше. Тож маємо десь ці кошти взяти. Ось і змушені просити про благодійні внески від пацієнтів», - розповіла виконувач обов’язки заступника головного лікаря Наталія Крищук.

Також пані Крищук пояснила, що у поліклініці працює госпрозрахункове відділення, і для немісцевих пацієнтів адміністрацією закладу розробили певні тарифи для обстеження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Амєлія Показати IP 25 Липня 2013 16:03
Це все називається медична реформа, яку нам вперто навязували верхні посадовці.
Вася Показати IP 25 Липня 2013 16:21
сором владі! Кошелю сором!!!!!!!!!!!!!!Нахаби
Лидия Показати IP 25 Липня 2013 16:27
Так и в Киеве также! За анализ крови+ формула заплатила - 16 грн! При чем прием начали с опозданием, и с очень недовольным лицом.
Беспредел Показати IP 25 Липня 2013 16:42
У мене бабуся діабетик. Регулярно має моніторити цукор у крові і сечі. До цього було безкоштовно (платний - тільки з вени). Людині 10 частину з пенсії треба викинути. Обнагліли. А Грицюк - хай бореться з цим псевбодобровільством.
Журналістам Показати IP 25 Липня 2013 16:43
Молодці журналісти "Аверсу" - треба цю тему піднімати - бо стосується без вийнятку кожного.
про журналістів до Журналістам Показати IP 26 Липня 2013 01:26
матеріал висвітлений однобоко, монтаж не професійний, багато вирізано з повного тексту - вже не пахне а просто смердить заказухою. таку тему 100% треба вісвітлювати бажано розібравшись чому так. і виявиться що лікарі далеко не винні в цьому. але або розуму не вистачає в кореспондента або поліклініку обидити ще можна ось боксера страшно.
місцевий до про журналістів Показати IP 26 Липня 2013 01:34
А хто каже що лікарі винні? Винне керівництво, яке задля того щоб їх сідниці перосиділи в кріслі не про людей дбають а про вказівки ще вищого керівницттва і т.д. Якби наверх казали що коштів не вистачає, то і там би почали чухатись. А так і зверху думають, що раз низи мовчать, то виходить все добре. І що ж там вірізано такого, що може це все виправдати?
все бачила до про журналістів Показати IP 26 Липня 2013 10:58
от ваш коментар якраз і пахне заказухою. Ви самі спробуйте дослідити цю тему і змонтувати матеріал. на рахунок однобокого викладу: є дві сторони - і люди і лікарі. ще питання?
Комісар Показати IP 25 Липня 2013 19:04
Так ЄС виділив 30 млн. Де ті гроші?
ретро Показати IP 25 Липня 2013 20:14
хочу мати квитанції за послуги
Лучанка Показати IP 25 Липня 2013 23:25
От і безплатна медицина, та ще лікару 50грн.,щоб направив на ті аналізи.Прикро.
я лікар Показати IP 26 Липня 2013 01:14
Їхав маршруткою, щось зачепилось - децибели високоінтелектуалної прмови; Попросив на ринку свіжих продуктів - поїли, бісептол та левоміцетин; Оформити документи - черги, а чиновник якщо не тільки що вийшов то тільки що був тут; Консультація адвоката (просто побалакати) - 200 грн usa Купую в магазині - обважили і на здачу смоктульки; Садочок, школа (освіта не більш безплатна) - завучу на подарунок, в спальню дітям на вікно; Оформити авто всі на нарадах - рєшалкін 30 хв і номери в асортименті; На роботу - папірець та ручку візьми, добру слухавку купи; На роботі - керівницто про урізаний бюджет оповідає та просить потерпіти і рекомендує залучити а пацієнт з перегаром або прокурений оповідає що погано лікую; Хочу відпочити - Туреччина дорого, Крим а навіщо так далеко їздити, з зонах відпочинку загаджено; Підїзд та ліфт - аналог громадського туалету; Зарплата - 2000 грн, якщо подякують то в 90% чомусь наразі, 5% прострочені цукорки і якесь бухло, 5% чомусь як виясняється люблять приписати як мінімум нуль та конвертувати подяку; Вчився - 4 роки медучилище, 6 років медінститут; 2 роки інтернатура і зрозуміло все це не на сусідньому дворі і знову ж безплатна освіта; І т.д. запитання - чим я відрізняюсь від інших членів суспільства окрім клятви Гіппократа і як ця клятва повинна мене втішити? даєте - беру
місцевий до я лікар Показати IP 26 Липня 2013 01:43
Якщо клятва Гіппократа вас має втішати, то ви не лікар і дійсно нічим від інших не відрізняєтесь, окрім того що хочете тільки брати, а дати не хочете! А ви для чого вчитись туди пішли? Модно? Це все, що ви описали, стосується всіх, окрім чиновників, депутатів тощо. А як я вам можу щось дати, якщо маю тільки одну бюджетну зарплату, нижчу за вашу, хоч провчився не менше і на відмінно, вкалую зранку до ночі і ні хто мені в кишеню зверху не покладе. Може щось інше в житті треба міняти?
доктор до місцевий Показати IP 26 Липня 2013 08:30
А розуму не хватило на медика вивчитись? То треба тепер заздрити чи то слюні розпускати (кометаторам). мені не треба давати, краще на своїй роботі з мене не деріть, я думаю це мав на увазі лікар. Ось пробують міняти реформу, але виявляється вона не потрібна? чи спрацьовує принцип - не знаю як, но не так.
Лікарю до я лікар Показати IP 26 Липня 2013 16:46
Ось почитала - і зовсім на душі гірко стало. Не осуджую, бо життя таке. Знаю, що начання довге і складне, робота відповідальна. Я то здогадувалась, що пацієт без грошей - тільки заважає лікарям працювати. Берете - то хоч лікуйте. А то є такі лікарі, прости Господи, що діагнозу за сукупністю симптомів поставити не можуть. От і видно, хто як учився.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus