USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На спецлітературу для незрячих волинян виділили 20 тисяч гривень

5 Листопада 2008 14:28

Сьогодні, 5 листопада, голова облдержадміністрації Микола Романюк зустрівся з головою обласного правління УТОСу Юрієм Симончуком, – повідомляють «Волинські Новини».

Як інформує офіційний сайт Волинської ОДА, сторони окреслити коло нагальних проблем доступності інвалідів до активної участі в усіх процесах, які відбуваються у нашому суспільстві. Головним завданням організації є надання допомоги незрячим інвалідам у вирішенні побутових проблем, працевлаштуванні, сприянні в  їх соціальному захисті.
Для цього на Волині функціонує обласний центр реабілітації інвалідів зору, що діє при УТОСі. Тут проходять реабілітацію 20 інвалідів. Ще 20 – у школі сліпих, яка діє при Центрі.
Цьогоріч головним управлінням праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА для підтримки статутної діяльності ВОО УТОС виділено 20 тисяч гривень та 19,9 тисячі гривень для придбання спеціальної озвученої літератури.
Довідково:
Волинська обласна організація УТОС заснована у 1994 році. Товариство  налічує 2 273 тисячі інвалідів з вадами зору першої та другої групи. Вони об’єднані у 9 первинних осередків: Горохівського, Камінь-Каширського, Ковельського, Луцького, Любешівського, Любомльського, Маневицького районів та міст Луцька і Нововолинська.
В області функціонує три бібліотеки: у Луцьку, Ковелі та Камінь-Каширську, де незрячі можуть придбати озвучену літературу. А у Нововолинську в міській бібліотеці діє спеціалізована читальня для сліпих, яка забезпечена аудіокнигами, касетами, комп’ютерами та Інтернетом.
Протягом 2007-2008 років для потреб незрячих за рахунок коштів державного бюджету придбано музичні DVD-плеєри в кількості 170 штук, годинники озвучені з термометром (467 одиниць) та наручні озвучені годинники (534 штуки).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus