USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Світязі замало рятувальників, – МНС

2 Липня 2009 10:49
Керівники місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування мало уваги приділяють забезпеченню безпечних умов перебування громадян на водних об’єктах. Недостатня кількість сезонних рятувальних постів з необхідним обладнанням у Любешівському, Камінь-Каширському, Старовижівському, Локачинському та Любомльському районах. Про це повідомляють «Волинські Новини».
 
За повідомленням центру пропаганди ГУ МНС у Волинській області, особливу занепокоєність викликає стан охорони життя людей на водних об’єктах Шацького району. На його території – 22 озера, функціонує значна кількість баз відпочинку, зокрема санаторій «Лісова пісня» та пансіонат «Шацькі озера», 5 наметових містечок де щорічно відпочивають громадяни України та інших країн.
 
Вся оздоровча інфраструктура розрахована на одночасний прийом до 10 тисяч відпочивальників та туристів. Уздовж узбережжя найбільшого озера Світязь, площа якого становить понад 2,6 тисячі гектарів, розташована найбільша кількість санаторіїв, баз, та інших місць відпочинку.
 
Результати перевірки готовності місць масового відпочинку людей на водних об’єктах Шацького району показали: питання підготовки водних об'єктів до безпечного їх використання під час купального сезону належним чином не вирішені.
 
А поблизу озера Світязь, на узбережжі якого розташовані три дитячі табори відпочинку та понад 60 баз відпочинку, не створена достатня кількість сезонних постів та постійно діючої аварійно-рятувальної станції. В урочищі «Гряда» створений лише один сезонний рятувальний пост, територія обслуговування якого недостатня для берегової смуги.
 
Довідково:
 
Протягом 2006-2008 років на водних об’єктах області загинуло 267 людей, у тому числі 22 дитини. Станом на 1 липня 2009 року на водних об’єктах області загинуло 22 людини, з них 1 дитина, за аналогічний період минулого року загинуло 47 людей, з яких двоє – діти.
 
Основні причини загибелі – порушення правил поведінки на воді, вживання спиртних напоїв під час купання та риболовлі, а також нехтування погодними умовами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus