USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На святі на честь ікони «Всецариця» відбулося помазання 800 волинян. ФОТО

18 Вересня 2008 11:55
Напередодні дня святкування на честь ікони Божої Матері «Всецариця» у тимчасовому храмі на честь Всіх святих землі Волинської була відслужена архієрейським чином Всенічна, під час якої святою оливою помазали біля ікони Божої Матері «Пантанаса» понад 800 чоловік. Про це 18 вересня повідомляють «Волинські Новини».
 
Як інформує прес-служба Волинської єпархії, вранці 14 вересня Божественну Літургії очолив керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт у храмі Всіх Святих землі Волинської Луцька, за якою рукоположив диякона Віктора Базюка на священика. Владиці співслужили благочинний Луцької округи митрофорний протоієрей Никанор Шимко та клірики храму. Літургію співали відомий хор «Волинські дзвони» та студенти Волинської Духовної семінарії.
 
Ікона Божої Матері «Пантанаса» («Всецариця») за клопотанням митрополита Луцького і Волинського Ніфонта була написана на святій горі Афон спеціально для Волинської землі.
 
Новонаписана копія освячена й прикладена лик до лику до оригіналу древньої чудотворної ікони «Пантанаса», яка перебуває в афонському монастирі Ватопєд. Літаком із Салонік її доставили в Україну, грецькі монахи привезли її до Луцька як благословіння Волинській землі зі святої гори Афон. Ікона перебуває у храмі Всіх святих землі Волинської, де постійно служаться акафісти перед цим образом і ікону беруть на усі хресні хода.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus