USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Україну знову насувається хмара вулканічного пилу

23 Квітня 2010 14:34
Британські метеорологи заявили, що на схід Європи рухається друга хмара вулканічного попелу з Ісландії.

Хмара вулканічного пилу з Ісландії в п'ятницю 23 квітня до 21:00 за київським часом може накрити основну частину Польщі, північний схід Німеччини, майже всю Данію, південну частину Швеції і "зайти" на територію України і Білорусі. Про це повідомило в черговому прогнозі британське метеоагентство, передає ТСН .
У теж час, метеорологи прогнозують, що до ранку суботи хмара вулканічного попелу зрушиться на схід, майже повністю звільнивши Німеччину і протягнеться над східною частиною Польщі, "закривши" всю Литву і половину Білорусі.

Нагадаємо, ісландський вулкан Ейяфьятлайокудль "прокинувся" вперше за останні 200 років. 14 квітня в результаті його другого виверження утворилася хмара вулканічного попелу, яка накрила спочатку Північну, потім Західну і Східну Європу.

Повітряне сполучення Європи виявилося практично повністю паралізованим впродовж п'яти днів. Лише 21 квітня країни почали відкривати повітряний простір і нормалізувати графік авіарейсів. За попередніми даними, збитки авікомпаній за цей час склали 1,7 млрд доларів, криза охопила 29% світової авіації, щодня її заручниками ставали 1,2 мільйона пасажирів.

Зокрема, в Україні у зв'язку з переміщенням хмари вулканічного попелу через виверження вулкана в Ісландії чотири з п'яти повітряних зон були закриті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
VSC Показати IP 23 Квітня 2010 14:46
В данный момент над Европой в небе тысячи бортов.
seal Показати IP 23 Квітня 2010 22:31
Оголошення: "Укразалізниця" терміново придбає діючий вулкан. :-)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus