USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На «Волиньгазі» заборгували два мільйони гривень зарплатні. Кажуть – низькі тарифи

20 Липня 2009 11:23
Серед підприємств приватної та колективної форми власності, де зафіксована найбільша заборгованість по заробітній платі, – ВАТ «Волиньгаз». Тут обсяг боргів становить майже два мільйони гривень, – зазначив під час оперативки у губернатора Миколи Романюка начальник головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА Володимир Кец. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
За словами пана Кеца, борги по зарплаті є і в структурних підрозділах ВАТ «Волиньгаз» у Луцьку, Ковелі, Володимирі, Нововолинську, а також у чотирьох районах області. Враховуючи ситуацію на ВАТ, його керівництво доповідало на засіданні комісії з питань своєчасної виплати зарплати ОДА. За словами пана Кеца, підприємство має погасити заборгованість за рахунок кредиту.
Голову ОДА Миколу Романюка зацікавили причини боргів по зарплаті на ВАТ «Волиньгаз», однак начальник головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА Володимир Кец зазначив, що детальною інформацією не володіє. Щоправда, заступник губернатора Василь Дмитрук додав, що головна причина – в економічно необґрунтованих тарифах на газ. За його словами, тариф не відповідає реальним затратам підприємства. 
На комунальних підприємствах Волині працівникам заборгували 3,6 мільйона гривень. Із них понад три мільйони (85%) – частка обласного центру. Серед найбільших боржників у Луцьку – підприємство електротранспорту та ЖКП № 3. Загалом на одинадцяти комунальних підприємствах обласного центру зафіксовано заборгованість по заробітній платі.
Довідково:
Загальна заборгованість по зарплаті в області становила 1 липня 22,2 мільйона гривень, із них 92% заборгували працівникам економічно активні підприємства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus