USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині 99,2% учнів можуть доїхати до школи. Але у шести навчальних закладах нема їдалень

7 Серпня 2009 17:36
Однією зі складових вільного доступу до здобуття якісної освіти є перевезення учнів до місць навчання і до дому. Загалом на Волині забезпечені підвозом 99,2% учнів. Поряд з цим позитивним показником – шість шкіл, де нема їдалень. Про це йшлося під час селекторної наради щодо підготовки закладів освіти до навчального року, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
За результатами проведеної інвентаризації, в області нараховується 98 автобусів. Загалом на Волині потребують підвозу 9 тисяч 446 учнів. Забезпечені підвозом 99,2% учнів, – розповів начальник управління освіти та науки ОДА Михайло Попович.
 
Усіма видами харчування минулого року було охоплено 96,3% дітей. На 100% забезпечили безкоштовне харчування учнів 1 – 4 класів та пільгових категорій дітей. Ці позиції необхідно втримувати і рухатися далі, – сказав пан Попович. Проте, за його словами, на сьогодні ми маємо 6 шкіл, де діти не харчуються через відсутність їдалень. Це стосується Іваничівського, Любешівського, Шацького району.
 
У 344 ЗОШ І–ІІІ ступенів встановлено 508 навчальних комп’ютерних комплексів, – прозвітував чиновник. За його словами, усі школи І – ІІІ ступенів підключені до мережі Інтернет. До початку навчального року заплановано максимально комп’ютеризувати школи І – ІІ ступенів, – сказав Михайло Попович. На сьогодні картина виглядає так: 37% шкіл І – ІІ ступенів мають навчальні комп’ютерні комплекси, – додав він.
 
За словами начальника управління, якщо сьогодні успішно проводиться робота з комп’ютеризації шкільних бібліотек у школах І – ІІІ ступенів у містах Володимирі-Волинському, Ковелі, Луцьку, Ратнівському, Горохівському, Ковельському районах, то в в Шацькому, Іваничівському, Старовижівському – ситуація значно гірша.
 
Окрім того, чиновник розповів, що цьогоріч галузь освіти Волині поповниться 537 молодими спеціалістами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus