USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

На Волині – епідемія туберкульозу

4 Серпня 2008 14:40
Природний приріст населення у Волинській області має тенденцію до скорочення. Про це 4 серпня розповів у своєму звіті під час наради у облдержадміністрації заступник начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Іван Грицюк, - інформує репортер «Волинських Новин».
За інформацією пана Грицюка, однією з найголовніших проблем волинських медиків є неукомплектованість лікарями дев’яти сільських амбулаторій, як правило, через відсутність належного житла. Рівень малюкової смертності на Волині за останній рік збільшився з 6,93 смертей на 1000 народжених живими до семи з половиною. Проте цей показник менший, ніж загалом по Україні. Природний приріст у області зменшується, в основному за рахунок збільшення показника смертності.
Як зазначив Іван Грицюк, на Волині у першому півріччі 2008 року зменшилась захворюваність туберкульозом. Ця цифра наразі становить 33,4 випадків на 100 тисяч населення (за аналогічний період минулого року цей показник становив 39,7). Але Волинська область, за твердженням заступника начальника управління охорони здоров’я досі не дотягує до міжнародного епідеміологічного порогу, котрий становить 30 захворювань на 100 тисяч жителів. Наразі існує і проблема щодо забезпеченням області протитуберкульозною вакциною БЦЖ. При потребі у 40 тисяч вакцин Волинь отримала всього одну тисячу.
На зауваження Віталія Заремби, першого заступника голови Волинської ОДА щодо висновків перевірки «медичного» управління області, пан Грицюк відповів, що з вказаних 28-ми зауважень більшість виправлено, і зараз з них залишилось актальними лише 11.
Довідково:
Захворюваність туберкульозом в України у 2007 році становила – 79,8 на 100 тис. (Для порівняння: у розвинутих європейських країнах та США – 6 – 9 осіб на 100 тис). Від цієї хвороби у минулому році померло 10506 громадян. Захворюваність дорослого населення віком 18 років становила 94,6 на 100 тисяч осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus