USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Найбільше хворих – у Луцькому районі: на Волині зростає захворюваність на туберкульоз

14 Березня 2024 11:22
За інформацією обласного протитуберкульозного диспансеру, на Волині відзначають зростання захворюваності. Лише упродовж минулого року виявили 745 хворих на туберкульоз, з них – 93 дитини.

Про це повідомляє Волинська ОДА.

Найбільше хворих зареєстровано у Луцькому районі (206) та обласному центрі Волині (154), у Ковельському районі – 198, у Володимирському районі – 103, на Камінь-Каширщині – 84.

Запідозрити туберкульоз можна за симптомами та/або за результатами радіологічного обстеження органів грудної клітини. Або ж у пацієнта беруть мокротиння чи інші біологічні рідини для молекулярно-генетичного дослідження. Цей аналіз також визначає чутливість бактерій до антибіотиків, що допомагає підібрати ефективне лікування.

Важливо, що діагностика та лікування туберкульозу є безоплатними.

Читати ще: Кашлюк, кір та вірусний гепатит: на Волині зросла інфекційна захворюваність на 22%

Люди з туберкульозом можуть лікуватися в лікарні або вдома під наглядом лікаря, тобто амбулаторно. Більшість лікується амбулаторно з першого дня хвороби – це ефективно й безпечно для навколишніх.

Коли туберкульоз підтверджують, сімейний лікар за потреби направляє пацієнта на консультацію до лікаря-фтизіатра. Той призначає схему лікування та визначає необхідність госпіталізації.

Пацієнтів, які не потребують стаціонарного лікування або вже закінчили його, зазвичай веде сімейний лікар:

✔️видає необхідні препарати, які медзаклад отримує від регіонального фтизіопульмонологічного закладу;

✔️призначає аналізи для відстеження прогресу в лікуванні та виявлення можливих побічних реакцій на терапію;

✔️за потреби надає психосоціальну підтримку.

Читати ще: Волинь – перед загрозою спалаху кору. Медики агітують вакцинуватися

Пацієнти, які потребують стаціонарного лікування, можуть отримати його в протитуберкульозному диспансері у Луцьку (Волинський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 14 Березня 2024 17:10
Так у вас же всі щепленні ще з пологового!!! Можливо правда те , що кажуть американські лікарі, про те що наші люди заражаються паличками туберкульозу при щеплені. Чомусь за кордоном відмінили..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus