USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині – тенденція до зменшення абортів, – фахівці

16 Грудня 2008 16:36
Сьогодні, 16 грудня, відбулося засідання обласної координаційної з питань репродуктивного здоров’я при облдержадміністрації, – інформує репортер «Волинських Новин».
Про результати реалізації обласної програми «Поліпшення репродуктивного здоров’я населення на період до 2015 року» розповів головний спеціаліст з акушерства та гінекології управління охорони здоров’я Волинської ОДА Роман Савка.
За словами Романа Савки, цьогоріч на Волині діє тенденція до зменшення кількості абортів порівняно з загальноукраїнськими показниками. «На 1000 жінок фертильного віку 31, 2% кількості абортів на Волині та 22,7 % – по Україні», – зазначив пан Савка.
Крім того, на таку ж кількість підлітків за 11 місяців цього року припадає у області 2,2% абортів та 4,4% – по Україні. На Волині цього річ є лише один випадок смертності матерів, коли минулого року внаслідок ускладнень після абортів померло дев’ять жінок.
На фінансування цієї програми надійшло 6 778 571 гривень з обласного, державного, місцевих та позабюджетних установ. 125 628 гривень витратили на закупівлю контрацептивів, які роздавали безкоштовно. На обладнання акушерських та неонатологічних стаціонарів витратили 4 528 169 гривень.
Окрім того, за словами пана Савки, нещодавно надійшло 8 кульпоскопів та 1 мамограф, які направлять туди, де вони найпотрібніші. «Також поступили тести для діагностики TORCH-інфекцій та IIICШ», – розповів Роман Савка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus