USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині активно фальсифікують алкоголь

18 Лютого 2013 18:07
Понад два десятки фактів фальсифікації алкогольних виробів на Волині виявили дружинники муніципальної міліції з початку цього року.

З початку 2013 за наслідками проведення профілактичних заходів та цільових відпрацювань ринків Луцька інспектори муніципальної дружини Луцької міської ради виявили та задокументували 18 фактів продажу фальсифікованих спиртних напоїв з рук.
Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

В умовах сьогодення алкогольні напої належать до товарів, які найчастіше фальсифікуються. Випадки отруєння недоброякісними алкогольними напоями з летальними і тяжкими наслідками для здоров'я людини фіксуються дуже часто.

Відділ муніципальної дружини інформує, що фальсифікація алкогольних напоїв шкідлива насамперед тим, що у таких напоях частково або повністю замінюють етиловий спирт технічним, який містить у своєму складі більшу кількість сивушних олій, метилового спирту, альдегідів, кетонів, фурфуролу. Ці речовини викликають отруєння різного ступеня важкості і навіть смерть. Крім того, при вживанні метилового спирту можна частково або повністю втратити зір.

Так, при купівлі алкоголю людям варто бути обережними, аби не придбати фальсифікат. Правоохоронці склали 18 адміністративних протоколів за статтею 156 Кодексу України про адміністративні порушення та направили на розгляд Луцького міського районного суду. Санкція цієї статті передбачає штраф від 510 до 4250 гривень.

Співробітники муніципальної дружини Луцької міської ради й надалі проводитимуть інтенсивну роботу з викорінення фактів виготовлення та продажу фальсифікованих спиртних напоїв на території міста. Зокрема вони закликають населення своєю чергою повідомляти про виявлені факти подібних порушень по телефону 28-33-58 та не купувати спиртні напої сумнівної якості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus