USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині без допомоги Києва зубрів не врятують?

3 Квітня 2009 08:57
Керівництво Волинського облуправління лісового та мисливського господарства закликає столичну владу ухвалити державну програму зі збереження популяції зубрів. Про це йшлося під час наради в управлінні, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
Під час виступу начальник управління Богдан Колісник торкнувся проблеми збереження популяції зубрів: «Виникла така парадоксальна ситуація, що зубри стали відчутним «яблуком розбрату» між державними лісогосподарськими підприємствами і громадськими організаціями. В мене таке склалося враження, що громадські організації є більш державними, ніж Державний комітет лісового господарства».
«Я не хочу дальше продовжувати тему зубрів, але ще раз заявляю – що самотужки лісівники з цим питанням не впораються. Повинна бути державна програма «Зубр» і всі повинні зробити усе, аби зберегти популяцію зубра на Волині. Ми свою частку внесли давно і працюємо донині», – додав пан Колісник.
Довідково:
Одна з улюблених тем єгерів та спеціалістів-мисливствознавців на виправдання зменшення чисельності зубрів – їх вироджування через близьке схрещування. Однак приплоди молодняка постійно візуально спостерігались спеціалістами держуправління екології і єгерської служби господарства при проведенні щорічних обліків. Тобто причина зменшення чисельності зубрів через їх вироджування, принаймні в останні роки, є надуманою і не може служити як серйозний аргумент.
Максимальна чисельність зубрів за даними державної статистичної звітності, яку готує обласне управління лісового господарства, становила 205 голів в 1990 році. До 1987 року щорічно їх чисельність зростала на 10-12 голів. А у 1987-1988 роках спостерігається різкий стрибок чисельності. А зараз зубрів менше, ніж півсотні.
Очевидно, що основною причиною різкого зменшення поголів’я зубра є браконьєрство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus