USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинь програє сусідам: в області бракує лічильників води

4 Вересня 2013 15:05
Волинь - одна з дев’яти областей України, де досі повністю не встановлено облік води і стоку.

Про це стало відомо під час профільної наради, що відбулася 4 вересня у Волинській облдержадміністрації.

Під час наради йшлося про технологічний облік води підприємств Волині, які надають послуги з водопостачання і каналізування стоків.

Заступник директора департаменту ЖКГ та будівництва облдержадміністрації Володимир Бондарук повідомив, що в кожному райцентрі на Волині є водопровідно-насосні станції та артезіанські свердловини. На кожній з них, з його слів, повинні бути встановлені лічильники води. На разі, не встановили лічильник на водопровідно-насосній станції у Володимирі-Волинському. Зі 185 необхідних на свердловинах лічильників встановили 113, що є серйозною проблемою. Луцьк стовідсотково забезпечений лічильниками на артезіанських свердловинах, у Ковелі встановлено 4 лічильники з необхідних 16, у Нововолинську потрібно встановити 21 лічильник, однак зараз жоден не встановлений, немає лічильників також на свердловинах у Володимирі-Волинському.

У Луцькому районі з 17 потрібних лічильників на свердловинах встановили лише 9. Як зазначив Володимир Бондарук, лічильники необхідно встановити до кінця цього року. Він повідомив, що, наприклад, сусідня Рівненщина повністю забезпечена обліком води.

На очисних спорудах області з 14 необхідних лічильників встановлено 8. Не вистачає лічильників і на каналізаційно-насосних станціях області. Зі слів заступника директора департаменту ЖКГ та будівництва Волинської ОДА, це - один з показників підготовки області до опалювального сезону. Сьогодні Волинь - одна з дев’яти областей України, де повністю не встановлено облік води і стоку.

Теплові лічильники повинні бути стовідсотково встановлені з 1 жовтня, адже за ними здійснюють облік відпущеного тепла. Встановили 125 лічильників, проте вони досі не працюють повною мірою.

Лічильниками холодної води оснащено 60% квартир у області, тому, як вважає Володимир Бондарук, потрібно встановлювати лічильники загального будинкового обліку.

Лічильників холодної води у багатоквартирних будинках у Володимирі-Волинському встановили 84 з необхідних 132, у Ковелі – 137 з 220, У Луцьку – 97 з 384, У Луцькому районі – 3 з 42.

У Володимирі-Волинському облаштували 56 лічильників гарячої води з необхідних 60, у Ковелі – 73 зі 101, у Луцьку – 383 з 391.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus