USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

На Волині через отруєння грибами в реанімації – три людини, в тому числі трирічна дитина

4 Серпня 2009 08:48
На Волині троє осіб опинилися в реанімації, серед них одна дитина. Як розповіла завідувачка відділення гігієни харчування обласної СЕС Валентина Довжик, нещастя сталося в селі Гірники на Ратнівщині. Посмакувавши смаженими грибами, зібраними власноруч, родина місцевих жителів та їхні гості з Києва за трохи часу стали почуватися зле. Про це інформують «Волинські Новини».
За повідомленням «Альтернативи», семеро осіб, серед яких і дитина віком 3 роки 7 місяців, опинилися в Ратнівській центральній райлікарні. Лікарі оцінили їхній стан як середньої важкості. Двох дорослих терміново підправили до Луцька в реанімаційне відділення обласної клінічної лікарні. Також до реанімації дитячої обласної лікарні привезли малечу. Зі слів пані Довжик, медики встановили, що люди отруїлися блідою поганкою і на сьогодні їхній стан оцінюють як середньої тяжкості.
Довідково:
Бліда поганка — це смертельно отруйний гриб.
Отруйні речовини в грибі не руйнуються під час термічної обробки, засолення чи висушування. Достатньо невеликого шматочка, щоб вкоротити собі віку. Небезпечним є те, що отруєння блідою поганкою має свій прихований період.
Тільки через 6-8 годин виявляються симптоми: уповільнення пульсу, судоми, послаблення серцевої діяльності. Через деякий час стан потерпілого поліпшується, але ненадовго. Напади повторюються впродовж кількох днів і через 5-10 діб настає смерть.
Якщо є підозра на отруєння, слід негайно промити шлунок блідо-рожевим розчином перманганату калію і викликати лікаря, – радять волинські МНСники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 4 Серпня 2009 10:19
А я цю інформацію чула вчора на СіД-ФМ 102.4, а згодом і читала http://www.radio.simya.com.ua/?mi=1
Hatahama77 Показати IP 4 Серпня 2009 10:30
А Я прочитав за гіперпосиланням на Альтернативі))
Анонім Показати IP 4 Серпня 2009 10:47
Hatahama77, зрештою я на Альтернативу теж заходила і в них там усе гарненько написано "Як повідомила СіД-ФМ Валентина Довжик...".
Hatahama77 Показати IP 4 Серпня 2009 11:03
Так у чому тоді клопіт? А то вже я розпереживався, що Альтернатива на Радіо СіД-ФМ не послалася)
Анонім Показати IP 4 Серпня 2009 11:38
Як на мене, то клопіт у тім, що напевно і цьому виданню потрібно було послатися на першоджерело...
Анонім Показати IP 4 Серпня 2009 14:00
Смішно... Неодноразово бачила як той же СіД передруковував новини із "ВН" - і посилань жодних не було. Шо ж ви тоді вимагаєте від когось???? Дорослі люди...
Hatahama77 Показати IP 4 Серпня 2009 14:07
Першоджерело? Тоді в Інтернеті посилання будуть довшими, аніж новини. Як повідомило А з посиланням на Б, котре почрпнуло інформацію з В, яка посилається на Г, у якого власні джерела в Д... Смішно. І які гарантії, що СіД-ФМ - це першоджерело?)))
Тамара Приймак, редактор відділу інформації радіо СіД-ФМ Показати IP 4 Серпня 2009 14:53
Добридень, колеги! Не маю такої звички з'ясовувати стосунки, але... Якщо говорити про посилання на "ВН", то прошу уважно читати інформації: "ВН", наскільки я розумію - це "Волинські новини". Якщо ж йдеться про прес-релізи, які надсилають усім ЗМІ, то даруйте. У цьому випадку говоримо про конкретну ексклюзивну інформацію, яку я сама підготувала. Зичу успіхів.
Мирослав Ватащук Показати IP 4 Серпня 2009 15:11
Доброго дня! Можу закинути для загалу пару-тройку лінків на екс-"ексклюзивні" новини "ВН", які є на певному сайті.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus