USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині до послуг відпочивальників – 59 рекреаційних пунктів

25 Травня 2009 16:22
Аби любителі пікніка на природі не шукали собі затишної місцини серед усього лісу, лісівники Волині подбали про облаштування відпочинкових зон. Про це 25 травня інформують «Волинські Новини».
 
Із настанням відпочинкового сезону у лісівників зазвичай більшає клопотів. Адже, попри те, що нас змалечку вчать, як треба поводитися на природі, дотримуються цих правил далеко не всі. Засмічені галявини, на приведення яких до привабливого стану іде чимало зусиль; незагашені багаття, вогонь з яких вже за лічені хвилини може накоїти непоправної біди, – досить часто недбалий відпочинок носить саме такі наслідки.
 
Як повідомили у прес-службі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, аби любителі пікніка на природі не шукали собі затишної місцини серед усього лісу, лісівники Волині подбали про облаштування відпочинкових зон. Відтак, і собі простіше наглядати за територією, і землякам добре, – адже тут на них чекають охайні альтанки, місця для розведення багать, санітарні зони. Загалом у державному лісовому фонді, який підпорядковується Волинському обласному управлінню лісового та мисливського господарства нараховується 59 рекреаційних пунктів.
 
Ця цифра не остаточна, адже робота над забезпеченням цивілізованого відпочинку продовжується. Готуються до здачі ще три чудові місцини для гарного проведення часу: у Володимир-Волинському ЛГ, Дольському лісництві (Любешівське ЛГ), Заболоттівському лісництві (Ратнівське ЛГ).
Ті ж рекреаційні пункти, які функціонували раніше (а найбільше їх на території Камінь-Каширського, Ковельського, Ківерцівського, Колківського, Любомльського, Маневицького, Турійського, Цуманського лісгоспів та Шацького учбово-дослідного ЛГ), щороку оновлюють, створюючи все нові й нові зручності для волинян. Зауважимо, що відпочивати у рекреаційних зонах лісового господарства можна абсолютно безкоштовно. А от на те, аби прибрати залишки надто активного пікніка, потрібні чималі кошти, та й на облаштування самих місць рекреації також.
 
Отож, хотілося б, аби люди, які вирішили поїхати до лісу, пам’ятали про правила поведінки, дбали про рідну природу та її збереження і… цінували працю лісівників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus