USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

На Волині дитина без щеплення не має права відвідувати школу?

18 Березня 2009 13:18
Без щеплення від кору та краснухи дитині не дозволяють відвідувати школу. Про це під час особистого прийому у заступника голови Волинської ОДА розповів житель Ратнівського району, – 18 березня інформує репортер «Волинських Новин».
За словами ратнівчанина, він оформив всі документи, відповідно до законодавства, на відмову від цього щеплення. «Мій син ходить до першого класу. Їх у класі двоє учнів. Я чув, що у Луцьку і Ковелі, якщо є такі відмови, то до школи дітей пускають», – переконував чоловік.
Також, волинянин зазначив, що отримувати освіту йому синові заборонила санепідемстанція. «Директор сказав, що нічого зробити не може, і мусить виконувати доручення санстанції», – додав молодий батько. Святослав Кравчук направив чоловіка до цієї установи, де все остаточно з’ясується.
Окрім того, багатодітна волинянка прийшла до Святослава Кравчука з питанням, чи повинні батьки ремонтувати навчальні класи. Жінка бідкається, що «дві багаті мами з класу, де вчиться моя дитина, вирішили покласти на стелю гіпсокартон, і вимагають з мене 150 гривень».
За словами матері,їй телефонують батьки зі словами, що» ми теж віддали останні гроші» і кажуть здати кошти. Пан Кравчук сказав, що волинянка сама повинна пояснити ситуацію в її родині, і здавати на ремонт стільки, скільки для неї не буде важко.  
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 18 Березня 2009 13:36
Але втрутитися у ситуацію, коли в школі здійснюють прямі побори, заступник губернатора мусив би. І не треба посилатися на те, що це начебто вирішують батьки.
Анонім Показати IP 18 Березня 2009 15:28
Дійсно серед батьків є "особи екзальтовані", яким нічого вдома робити,а тільки дай щось поміняти в класі. Причому ремонти закатують я к себе вдома, не звертаючи увагу на платоспроможність інших сімей. А деяким здається, що алюмінієві ложки в їдальні шкідливі для здоров"я і їх треба поміняти. При тому, про шкідливість пива,яке дудлить їхнє чадо за рогом школи, не задумуються. Варто привести якісь норми в школах по проведенню ремонтів в класах. А то якось ніяково виглядають вікна в школі №4, де батьки не спромоглися поставити склопакети.
1111 Показати IP 18 Березня 2009 15:43
Це явище стандартне для всіх шкільних(та й позашкільних ) закладів Луцька.
Анонім Показати IP 18 Березня 2009 16:14
тре шоб викладачі скидались разом із батьками, адже на своїй роботі вони проводиять майже пів життя
Лікар Показати IP 26 Січня 2019 15:55
Прищеплювати свою дитину чи ні, батьки вирішують самі, в Німеччині це відбувається добровільно. Ні при вступі в садок, ні в школу прищеплювальна карта не потрібно.
Адвокат Показати IP 26 Січня 2019 15:59
Наскільки правомірно таке рішення влади, чи вправі вчителя заборонити дітям без довідок про щеплення відвідувати школу, що робити батькам? З цими питаннями Politeka звернулася до юриста Сергія Старенького, який і прокоментував ситуацію зі щепленнями від кору. «Вакцинація у нас не передбачена законом обов’язково, вона носить рекомендований характер, це по-перше. По-друге, якщо не пускати дитину до школи, це порушує право дитини на освіту, – заявив юрист. – Можуть виникнути питання тільки з дошкільними закладами, хоча насправді там підстави ті ж. Оскільки не можна позбавляти дитину в будь-якому віці права на отримання розвитку й освіти».
з прокуратури Показати IP 26 Січня 2019 16:00
Сама вимога пред’являти довідки про зроблені щеплення є незаконною, вважає юрист. «Довідки про щеплення є, але якщо я не хочу розповсюджувати інформацію про свій стан здоров’я, то я маю право взагалі не надавати таку довідку. Оскільки це конфіденційна інформація і лікарська таємниця».
Анонім Показати IP 26 Січня 2019 16:15
Що стосується інформації про наявність/відсутність щеплень, такі дані відносяться до інформації про стан здоров'я пацієнта, що становить лікарську таємницю, якане підлягає розголошенню (відповідно до статті 46 Закону України “Про інформацію”). Статтею 286 Цивільного кодексу України передбачено, що фізична особа має право на таємницю про стан свого здоров'я, факт звернення за медичною допомогою, діагноз, а також про відомості, одержані при її медичному обстеженні.Забороняється вимагати та подавати за місцем роботи або навчання інформацію про діагноз та методи лікування фізичної особи. Фізична особа зобов'язана утримуватися від поширення інформації, зазначеної у частині першій цієї статті, яка стала їй відома, у зв'язку з виконанням службових обов'язків або з інших джерел.
Анонім Показати IP 26 Січня 2019 16:32
Відповідно до Наказу МОН від 16.04.2018 № 367 із закладу освіти відраховуються учні, які: 1) здобули повну загальну середню освіту та отримали відповідний документ про освіту; 2) зараховані до іншого закладу освіти для здобуття повної загальної середньої освіти; 3) переводяться до іншого закладу освіти; 4) вибувають на постійне місце проживання за межі України. І цей перелік виключний! Відрахування із зазначених підстав здійснюється шляхом видання відповідного наказу керівником закладу освіти. Але є кілька але. Вашу дитину можуть не перевести до гімназії чи ліцею, відповідно після закінчення початкової або середньої школи. Внутрішніми документами - Статутом, Правилами поведінки, трудового розпорядку, тощо можуть бути передбачені додаткові підстави. Це незаконно, але можливо. У цьому випадку доведеться відстоювати свої права у суді. Якщо ж Ваша дитина усіх дістала, за неуспішність чи негативну поведінку можуть повідомити органи опіки та піклування або ювенальну поліцію (дитяча кімната), що Ви неналежним чином виконуєте батьківські обов’язки і Вас можуть притягнути до адміністративної відповідальності за ухилення від виконання батьківських обов’язки. Таких 2-3 протоколи і починається процедура позбавлення батьківських прав. А тут – поле непахане. Європейський суд з прав людини визнає неналежним любий чих в сторону дитини. Якщо Ваша дитина веде себе не зовсім адекватно про це можуть повідомити ІРЦ – Інклюзивно-реабілітаційний центр для проведення корекції поведінки. Якщо ж їм не вдастся цього зробити, можуть подати рекомендацію про іншу форму навчання. На даний час у місті Києві, з простроченням на рік таких центрів ще не створено. Добре це чи погано, на даний час законодавство не дозволяє впряму вигнати дитину зі школи та не допустити до навчання через щеплення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus