USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині хочуть розбудовувати мультисервісну телекомунікаційну інфраструктуру

25 Травня 2009 18:00
Комісія обласної ради з питань бюджету, фінансів, цінової політики та використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області під час свого засідання вирішила схвалити концепцію проекту розбудови мультисервісної телекомунікаційної інфраструктури області «Електронний регіон». Про це 25 травня інформує репортер «Волинських Новин».
 
Доповідала про проекту «Електронний регіон» начальник відділу з питань бюджету, економічної політики та моніторингу виконавчого апарату обласної ради Алла Яценюк.
 
Пані Яценюк розповіла, що розвиток інформаційного суспільства вимагає доступу до глобальної мережі Інтернет. За даними національного дослідження, яке проводила компанія «Ін Мінд», аудиторія зареєстрованих користувачів Інтернету у віці від 15 до 75 років становить 10 мільйонів осіб, або 27% населення України. Станом на 1 січня у Волинській області нараховувалося 29,1 тисячі користувачів мережі Інтернет, а комп’ютерний зв’язок становить лише 3,7% у структурі реалізованих послуг зв’язку.
 
На жаль, ми не можемо похвалитися значними досягненнями у сфері розповсюдження сучасних телекомунікаційних рішень, – сказала вона.
 
Саме тому, постає завдання побудови мережі «електронних шляхів» широкосмугового доступу, котрі з’єднають між собою всі органи місцевого самоврядування, виконавчої влади, комунальні підприємства, комерційні підприємства та населення області.
 
На Волині уже використовуються мережі швидкісного передавання даних, переважно в містах та деяких селах. Проте, за словами пані Яценюк, існує потреба у прокладанні приблизно 7500 кілометрів з’єднувальних мереж широкосмугового доступу між центральними садибами сільських (селищних рад), що безпосередньо вплине на покращення якості життя в сільській місцевості.
 
Фінансування проекту передбачатиме залучення до 90% коштів за Програмою прикордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна», однією з умов якої є забезпечення частки співфінансування партнерами проекту у розмірі 10% його вартості. Загальна вартість проекту наразі уточнюється.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus