USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині кожен четвертий працює у шкідливих умовах

4 Жовтня 2011 18:08
Волинські роботодавці неохоче укладають зі своїми працівниками колективні договори – їхня кількість дедалі зменшується.

Про це 4 жовтня доповів заступник начальника управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Волинської ОДА Олександр Жураківський на засіданні Регіональної тристоронньої соціально-економічної ради.

Якщо станом на 1 квітня 2010 року в цілому по області було укладено 3 тисячі 86 договорів, якими охоплено 86,2% працюючих, то станом на 1 квітня 2011 року їхня кількість зменшилась і становила 2 тисячі 901, або 85,9% до кількості працюючих, повідомив чиновник.

Найбільша кількість працівників, які охоплені колективними договорами, є у промисловості – це 100% працюючих. У освітніх сфері договори мають 98,5% працівників, у сільському господарстві – 96,5%, у будівництві – 91,2%.

Колективними договорами охоплені всього лише близько половини людей, що працюють у фінансових установах, торгівлі, в організаціях, що займаються нерухомістю.

Станом на 1 вересня кількість господарських суб’єктів, на яких укладені колективні договори, складала 3 тисячі 551, проте в органах праці з них зареєстровані тільки 2 тисячі 93.

Найменша кількість укладених договорів зафіксована на підприємствах Луцька, Нововолинська, Ковеля, а також Горохівського, Іваничівського і Луцького районів.

«При перевірці колективних договорів, проведених працівниками органів праці, найбільше порушень спостерігається при встановленні конкретних термінів виплати заробітної плати», – повідомив Жураківський.

Також він повідомив: статистика свідчить, що із 75 тисяч працівників промисловості, будівництва, сільського господарства, транспорту і зв’язку 19,5 тисяч осіб працюють в умовах, які не відповідають санітарно-гігієнічним нормам. А це означає, що майже кожен четвертий працюючий волинянин працює у шкідливих для здоров’я умовах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Луцьк Показати IP 4 Жовтня 2011 22:45
Молодець Жураківський. Добре володіє інформацією. Потрібно більше все це висвітлювати в пресі, радіо та телебаченні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus