USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині кредитна спілка незаконно «напозичала» понад 225 мільйонів гривень

4 Листопада 2008 09:17
Кримінальна відповідальність загрожує керівникам однієї із кредитних спілок  Луцька. Не виключено, що в ході слідчо-оперативних заходів на майно та активи  підприємства, яке кредитувало не тільки лучан, буде накладено арешт, – інформують 4 листопада «Волинські Новини».
 
Злочин, скоєний посадовими особами кредитної спілки, виявили спільно співробітники  управління боротьби з відмиванням доходів, отриманих злочинним шляхом ДПА у Волинській області та прокуратури міста Луцька.
За повідомленням УПМ ДПА у Волинській області, право залучати внески (вклади) членів кредитної спілки на депозитині рахунки це приватне підприємство втратило згідно із розпорядженням Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг  України ще в середині вересня 2006 року. Дію відповідної ліцензії на згаданий вид діяльності  тоді тимчасово призупинили.   
 
Аргументами для такої санкції зі сторонни контролюючого органу стало порушеня  кредитною спілкою ліцензійних умов щодо дотримання критеріїв ліквідності капіталу, платоспроможності, прибутковості, якості активів та ризикованості операцій.  Іншими словами, вкладати та позичати кошти посередництвом цієї кредитної спілки стало доволі ризикованою операцією. Тобто, за певних економічних умов для громадян це стало б досить невдалим фінансовим проектом
 
Очевидно, що громадяни, (а таких виявилося чимало), які продовжували приносити гроші в спілку для депозитних вкладів, не знали про тимчасове призупинення дії ліцензії кредитного підприємства. Не переймалися цим і посадові особи підприємства, бо за неповних 2 роки за діючими депозитними договорами, укладеними до початку дії розпорядження, «напозичали»  в людей більш ніж 225 мільйонів гривень й отримали дохід у вигляді відсотків за вкладами сумою 12 мільйонів 770 тисяч гривень.
 
Як каже начальник управління боротьби з відмиванням доходів, отриманих злочинним шляхом ДПА в області Микола Дей, лише шестеро волинян принесли в спілку понад 58,2 мільйона гривень. До слова, в деклараціях про доходи, що подаються фізичними особами до податкової служби щорічно, ці місцеві мільйонери  декларували суттєво менші статки.
 Тим часом, злочинна комерційна підприємливість не залишилася поза увагою правоохоронців. Прокуратурою м.Луцька порушено кримінальну справу, яку розслідує слідчий відділ Луцького міськвідділу  УМВС у Волинській області. Наразі  коло осіб, причетних до діяльності  кредитної спілки,  встановлюють правоохоронці. До складу слідчо-оператвиної групи ввійшли співробітники волинської податкової міліції. А  Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг Україна позбавила кредитну спілку ліцензії на залучення коштів від населення під депозити остаточно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
скептик Показати IP 4 Листопада 2008 13:30
Звідси висновок. Не потрібно бігти за великими відсотками. Краще гроші розміщати у банках з 1-ї 10 хоча і під менші відсотки. А от на рахунок самої справи, то враховуючи про які суми йде мова, справу скоріше за все, з часом закриють.
Олексій ДУДИЧ Показати IP 4 Листопада 2008 14:21
а якби ще назву контори вказали б, то й "слідчо-оперативні дії" пішли б легше
Оптиміст Показати IP 4 Листопада 2008 18:16
Не думайте, що люди, які мають такі гроші, могли б довірити їх дурням незалежно з якої вони десятки: банківської чи кредитних спілок.
Влас0вець Показати IP 5 Листопада 2008 12:46
"Имя, сеста, имя !!!" (с)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus