USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині масово не виконуюються місцеві бюджети

30 Квітня 2009 10:09
Ситуація у проблемах щодо бюджетів – складна. Таку думку висловив під час засідання колегії ОДА начальник головного фінансового управління Волинської облдержадміністрації Ігор Никитюк, – повідомляє 30 квітня репортер «Волинських Новин».
За словами пана Никитюка, низка як місцевих, так і загальнодержавних податків та зборів не надходить у повному обсязі до бюджетів. У першому кварталі 2009-го року не виконано низку місцевих бюджетів. Зокрема бюджет міста Луцька виконаний лише на 97%.
У місцевих казнах зростає заборгованість перед держбюджетом. Проте, якщо з дохідною частиною бюджетів на Волині існує низка проблем, то з видатковою частиною місцевих бюджетів особливих проблем нема.
За словами Ігора Никитюка, продовжує зростати кількість працівників бюджетних установ у Луцьку та Ківерцівському районі. Посадовець закликав керівників районів та міст дотримуватися платіжної дисципліни, передивитися свої розписи і бюджети, оскільки ситуація – складна.
Перший заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська зазначила, що бюджет обласного центру не виконано через недоотримання 1,7 мільйонів гривень. Найбільше невиконання – у надходженнях по податку з доходів фізичних осіб.
Крім того, земельні аукціони останнім часом не увінчались успіхом, оскільки заявок від бажаючих на придбання не надійшло. Пані Соколовська зазначила, що землю продаватимуть, можливо, меншими ділянками. Крім того, у Луцьку планують зробити інвентаризацію торгових місць на ринках.
Що ж до збільшення кількості луцьких бюджетників, то воно, як стверджує Лариса Соколовська, відбулося у галузях освіти, фізичної культури та муніципальної поліції.
Голова Волинської ОДА Микола Романюк закликав, щоб районні чиновники поговорили з сільськими головами. Ті ж, на думку пана Романюка, мають попрацювати щодо наповнення бюджетів надходженнями від плати за землю. Микола Романюк вважає, що в першу чергу треба фінансувати з бюджетів енергоносії і зарплати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus