USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині міліціонери за кілька рейдів виявили майже 80 п’яних неповнолітніх

27 Березня 2009 12:12
Упродовж трьох тижнів березня працівники Відділу кримінальної міліції у справах дітей (ВКМСД) УМВСУ у Волинській області проводили оперативно-профілактичні заходи щодо попередження пияцтва та тютюнопаління серед підлітків. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Начальник ВКМСД УМВС в області Микола Негодюк розповів про результати профілактичного відпрацювання. Зокрема він зазначив, що в операції задіяли приблизно 600 людей. Це були не лише правоохоронці, а й працівники служб у справах дітей органів виконавчої влади, освітяни, представники громадськості.
За час проведення заходів до органів внутрішніх справ доставлено 79 (з них 31 дитина віком до 16 років) неповнолітніх у стані алкогольного сп’яніння, – інформує офіційний сайт УМВС в області.
Аби хоч якось вплинути на свідомість дітей, працівники міліції ставлять порушників адміністративного законодавства на облік в обласний наркологічний диспансер. За час операції 27 підлітків побували у цій медичній установі.
Микола Негодюк розповів, що й такий метод впливу та роз’яснення шкідливості спиртного не завжди дієвий, адже щоб облікувати у наркодиспансері дитину до 14 років, потрібна згода батьків. Тут виникає ряд труднощів: або батьки самі вже давно зловживають спиртним, або вони не займаються належним чином вихованням дитини, або не хочуть плямувати доброго імені свого чада.
Таким чином, усього правоохоронці склали 127 адмінпротоколів. Найбільше (64 дитини) виявилося порушників статті 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення – розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і поява у громадських місцях у п'яному вигляді. Також задокументовано 24 випадки куріння тютюнових виробів у заборонених місцях, 15 дрібних хуліганств.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus