USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині монастирську їжу куштували науковці з України

30 Жовтня 2008 09:16
У селі Жидичин Ківерцівського деканату відбулася наукова конференція «Миколаївські читання». Про це 30 жовтня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує сайт Волинської єпархії УПЦ КП, організаторами дійства вже вдруге стали Волинська обласна організація Українського товариства охорони пам’яток історії та культури та місцевий чоловічий монастир Святителя Миколая Чудотворця.
Це зібрання, як і минулорічне, було присвячене пам’яті двох святих із однаковим ім’ям – Миколаєві Мирлікійському та преподобному Миколі-Святоші, князеві Луцькому.
Уже традиційно науковці, які прибули з різних регіонів України, розпочали роботу з молебня в чернечому храмі, а під час засідання виголошували й слухали доповіді про давні зображення цих святих на іконах, склі, хоругвах, кам’яній скульптурі, гербах і печатках, про проблеми досліджень їхніх житій та присвячені їм храми.
Виступаючи перед учасниками конференції, ігумен Марк (Левків) наголосив на актуальності нових історичних знахідок, які стосуються обох покровителів обителі. Також ігумен закликав науковців якнайоб’єктивніше висвітлювати церковну історію, незамовчуючи негативи, але й не додаючи до них однобоких трактувань.
Завершились «Миколаївські читання» монастирською трапезою та екскурсію по обителі й довкола неї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus