USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

На Волині можуть з’явитися кобри?

4 Серпня 2009 13:18
За три роки на Волині від укусів змій постраждали вже шестеро громадян. При укусі чи перших підозрах на це (набряк, прискорене серцебиття), медики радять не займатися самолікуванням, а негайно звертатися до лікарні. На Волині поширені гадюки звичайні, проте лікарі не виключають можливості проживання на теренах нашої області й інших видів змій, оскільки останнім часом в Україні побільшало приватних зоопарків. Про це йшлося під час прес-конференції в управлінні охорони здоров’я ОДА, - 4 серпня інформує репортер «Волинських Новин».
 
Для кліматичної зони, де проживають волиняни, характерне розповсюдження гадюк звичайних, - розповів завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Волинської обласної клінічної лікарні Павло Гащишин. Наразі, за його словами, з’явилася нова сироватка, яка підходить для використання саме у нашій кліматичній зоні. Проте, медик зауважив, що треба обережно ставитися до використання протиотрут, оскільки вони можуть мати побічні ефекти. Їхнє використання рекомендується не завжди. Наприклад, при укусі гадюки, сироватку використовують, коли є велика ймовірність важких наслідків, - сказав він.
 
«Якщо ви одні у лісі і вас вкусила гадюка, необхідно якомога менше наступати на уражену кінцівку, пити побільше рідини, негайно звернутися до стаціонару», – наголосив завідувач відділення інтенсивної терапії ЕМД з хронічним гемодіалізом Ігор Гордійчук.
 
«Те, що ви бачите по телевізору стосовно накладання джгутів – стосується змій, отрута яких має нейротоксичну дію. Вони мешкають в Австралії», - розповів він. Щодо змій, які живуть у нашому регіоні – такі дії не треба виконувати, - зауважив фахівець. Також не рекомендується припікати, охолоджувати місце укусу. Ці методи самолікування можуть бути шкідливими.
 
З шести родин змій, які присутні у природі, в Україні проживає лише дві. Окрім поширених в Україні гадюки звичайної і гадюки степової, треба мати на увазі, що останнім часом збільшується кількість приватних зоопарків і, відповідно, зростає кількість різних видів змій, - сказав Ігор Гордійчук. «Передбачається, що в Україні, окрім гадюки звичайної, можуть з’явитися й інші класи отруйних змій», - додав він. Зокрема, це стосується кобр. Нещодавно таку змію знайшли на Чернігівщині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Аноним Показати IP 9 Серпня 2009 11:44
Жуть какая!!!!!!!! Я их боюсь смертельно, так как в деревне у бабушки не раз с ними сталкивалась :(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus