USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині національної ворожнечі та расової нетерпимості не допустять?

3 Червня 2009 14:32
В управлінні СБУ у Волинській області відбувся круглий стіл з питань протидії проявам ксенофобії. Про це 3 червня інформують «Волинські Новини».
 
Як пише сайт СБУ, в управлінні Служби безпеки України у Волинській області відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Ксенофобія як загроза демократичному розвитку суспільства». Практика проведення таких заходів започаткована для налагодження діалогу і співпраці з громадськими неурядовими організаціями у питаннях протидії ксенофобським проявам, запобіганню проявам національної ворожнечі та расової нетерпимості.
 
У роботі «круглого столу» взяли участь представники правоохоронних та державних органів, лідери місцевих об’єднань національних меншин, громадських і релігійних організацій  Волинської області. Серед них – представники Волинського відділення Конгресу Азербайджанців України,  Товариства польської культури імені Тадеуша Костюшка, громадської організації «Російська община Волинської області», Волинського обласного Товариства чехів «Матіце Волинська», Волинської релігійної громади прогресивного іудаїзму, Волинської обласної організації циган «Терне Рома»,  Товариства німців Волині «Відродження», Німецької лютеранської релігійної громади м. Луцька, Волинської обласної громадської організації «Російський культурний центр», Волинського обласного громадського центру російської культури «Співвітчизник», Волинської обласної громадської організації «Російська пісня Волині», Товариства вірменської культури.
 
Представник Управління СБУ у Волинській області Микола Гончаров зазначив, що Служба безпеки України  сьогодні активно займається  проблемою ксенофобії, а в системі СБУ створені окремі підрозділи, що допомагають органам МВС виявляти і попереджати правопорушення ксенофобського характеру. Завдання СБУ – запобігти переростанню ситуативних правопорушень цієї категорії в організовану злочинну діяльність. З цією метою українська спецслужба вже тривалий час вивчає міжнародний досвід у сфері протидії проявам ксенофобії.
 
Окрему увагу учасники «круглого столу» звернули на необхідність покращення просвітницької та адміністративної роботи, спрямованої на популяризацію в суспільстві принципів толерантності і взаємоповаги до представників інших національностей, особливо серед студентства та молоді.
Представники спецслужби виступили з ініціативою утворення спільної робочої групи, яка працюватиме над проблематикою запобігання проявам національної ворожнечі та расової нетерпимості на Волині. Це було одностайно підтримано всіма учасниками «круглого столу», які констатували, що упродовж минулого і цього року у Волинському  регіоні кількість правопорушень, скоєних стосовно представників національних меншин, зменшилася.
 
Заради недопущення та ефективної протидії ксенофобії і расизму було вирішено, що в рамках робочої групи, вестиметься постійний діалог та розширюватиметься співпраця місцевих правоохоронців, влади з представниками різних конфесій, громадських організацій та земляцтв. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 3 Червня 2009 16:49
Треба було ще Гузя туди запросити...
Андрій Калахан Показати IP 3 Червня 2009 16:50
Цікаво, а чи звучала інформація під час круглого столу, скільки злочинів на Волині вчиняють представники національних меншин проти українців?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus