USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На Волині не дають грошей на молодіжне будівництво

6 Листопада 2008 18:27
Під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства оприлюднено інформацію, що місто Ковель – фактичний лідер по виконанню на Волині обласної цільової довгострокової програми «Житло для молоді» за підсумками 9 місяців. Про це розповів директор Волинського регіонального управління державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Олександр Максимчук, - повідомляє 6 лисопада репортер «Волинських Новин».
За словами пана Максимчука, ковельська міська влада для потреб молодіжного будівництва за програмою «Житло для молоді» справно виділяє кошти. Також, для цих потреб у місті залізничників виділено одну земельну ділянку і ще одну зарезервовано. Натомість у Луцьку не вирішується проблема виділення земельних ділянок під такі потреби.
За словами Олександра Максимчука, він пропонував владі Луцька побудувати житло для молодих сімей на території колишнього військового містечка на вулиці Червоного Хреста.
Як стверджує пан Максимчук, у районах області будівництво ведеться в основному за програмою «Власний дім».
Голова депутатської комісії Віктор Чорнуха висловив сумніви, чи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» існуватиме й надалі, оскільки Юлія Тимошенко не переконана в доцільності існування таких установ у державі. Натомість Олександр Максимчук зазначив, що прем’єр уже «передумала» щодо цього питання.
Профільна комісія своїм рішенням рекомендувала при формуванні обласного бюджету на 2009 рік врахувати потребу у коштах на виконання обласної програми «Житло для молоді» у обсязі не менше, ніж 1,5 мільйона гривень. Районним радам та радам міст обласного значення дано депутати рекомендували вжити заходів до фінансування цієї програми у передбачених в ній обсягах, а також виділяти земельні ділянки під будівництво житла для молоді.
Довідково:
Волинська обласна програма «Житло для молоді» станом на 1 жовтня 2008 року профінансована з місцевих бюджетів:

місто Ковель – на 419%;
Рожищенський район – на 55,5%;
місто Нововолинськ – на 36%;
місто Луцьк – на 35%;
Володимир-Волинський район – на 3%.
Решта місцевих бюджетів не профінансувало програму взагалі.
З обласного бюджету виділено коштів по «Житлу для молоді» лише на 12 відсотків.
Загалом по області станом на 1 жовтня профінансовано програму лише на 34%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 7 Листопада 2008 11:54
Про шо ви говорите. Якщо не давити на них нічого не буде

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus