USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині обговорили покращення природи в басейні річки Західний Буг

4 Вересня 2009 14:43
У Луцьку стартувало обговорення проекту «Покращення навколишнього природного середовища в басейні річки Західний Буг». У робочій зустрічі партнерів проекту взяв участь і волинський губернатор Микола Романюк. Про 4 вересня інформує репортер «Волинських Новин».
Цей проект реалізується в рамках Програми Добросусідства «Польща-Білорусь-Україна» ІНТЕРРЕГ ІІІА⁄ Тасіс ПКС. Його мета – ліквідація загрози забруднення ґрунтів і вод басейну річки Західний Буг. Організаторами заходу виступив Волинський обласний державний проектно-технологічний центр охорони родючості ґрунтів і якості продукції «Облдержродючість». Партнерами проекту є Волинська облдержадміністрація, обласна громадська організація «Чисте довкілля», Секретаріат Української частини Еврорегіону Буг, головне управління агропромислового розвитку ОДА, Державне управління охорони навколишнього середовища Волинської області, Західно-Бузьке басейнове управління водних ресурсів та воєвода Люблінського воєводства.
На зустріч прибули із представники польської сторони. Серед них – директор Воєводського заводу меліорації і водних ресурсів у Любліні Станіслав Якимюк, директор Регіональної дирекції Охорони середовища у місті Любліні Беата Селевич, директор Європейської частини Єврорегіону Буг Галіна Грабарчук, професор Політехніки Любельської Кшиштоф Чжарноскі, представник Люблінського Воєводи Здіслав Міхальчук, директор осередку дорадництва Тадеус Соларські, директор інституту ґрунтознавства в Пулавах Северін Кукула, представник Європейського центру транскордонних ініціатив у Любліні Роман Глоговський. Також польську сторону представляв і представник фірми СЕП-АТ.
Голова Волинської ОДА Микола Романюк зауважив, що реалізації в регіоні міжнародного екологічного проекту є одним із особистих його пріоритетів. Він додав, що це питання знаходиться під його особистим контролем.
Учасники зустрічі обговорили проблеми і плани реалізації проекту «Покращення навколишнього природного середовища в басейні річки Західний Буг». Також партнери проекту відвідали економічний форум, а завтра вирушать оглянути об’єкти виставки «Волинь-Агро-2009». Учасники дійства також попрацюють у секціях, де обговорять питання майбутніх проектів.
Серед питань, котрі підіймалися під час зустрічі – впровадження екологічно-збалансованого використання земель басейну річки Західний Буг в транскордонному регіоні та елементів біологічного землеробства в транскордонному регіоні Польща – Білорусь – Україна.
Актуальними темами при обговоренні стали інвентаризація та моніторинг основних джерел забруднення поверхневих та підземних вод на прикордонній ділянці басейну річки Західний Буг, а також модернізація внутрігосподарської меліоративної мережі та принципах багатофункціонального розвитку території басейнів річок Західний Буг і Прип’ять.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Messerschmitt_Bf_109 Показати IP 4 Вересня 2009 14:59
Чистий "паркет". З ароматом джинси. Репортер Волинських Новин міг попитати скільки потрібно коштів щоб почистити річку? Хто ці кошти може дати? Що реально робить місцева влада? Те що люди зібралися і поговорили- не новина.
Андрій Калахан Показати IP 4 Вересня 2009 19:27
Можливо, представники "Українського Бізнес Каналу" піднімуть власну дупу зі столичного крісла, самі приїдуть до Луцька і проведуть безкоштовний майстер-клас для поганих волинських журналістів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus