USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині пенсіонери стануть наставниками для молодих працівників?

26 Серпня 2009 09:25
Від загальної кількості безробітних, яка сягає 16 тисяч осіб, 50% - молодь віком до 35 років. Про це розповіла під час засідання обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення директор обласного центру зайнятості Раїса Кучмук, - повідомляє 25 серпня репортер «Волинських Новин».Як розповіла Раїса Кучмук, за перше півріччя 2009 року обласна служба зайнятості населення надала 19 тисяч консультацій незайнятим молодим особам, провела інформаційно-роз’яснювальні зустрічі із 11 тисячами учнів та студентів, 32 виїзні акції за участі мобільних центрів профорієнтації. За цей же період із 50 тисяч незайнятих громадян, які звернулися за послугами у службу зайнятості, молодь становить 5,6 тисячі осіб, випускники шкіл, професійних технічних училищ та вузів – 3,1 тисячі.Директор обласного ЦЗ звернула увагу присутніх на співвідношення працюючих пенсіонерів за віком та безробітних, яке становить 20 тисяч проти 16 тисяч чоловік, половина із  яких – молодь до 35 років. Дуже часто пенсіонери працюють на таких роботах як слюсар, прибиральник і тому подібне, однак найбільше їх задіяні в освітній галузі – понад дві тисячі.
«А це все – вакантні місця», - наголосила пані Кучмук. Проте відразу зауважила, що роботодавцю не вигідно замість досвідченого робітника, нехай і сімдесятирічного, брати на роботу випускника вишу без досвіду роботи. Тому центр зайнятості розробляє програму, згідно із якою, працюючі пенсіонери братимуть під крило молодого працівника та навчатимуть нюансів роботи. Таким чином роботодавець у себе ж на підприємстві готуватиме гідну заміну кадрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus