USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині перевидадуть «Кобзар» накладом 50 тисяч

15 Листопада 2013 14:36
З нагоди 200-ліття від дня народження Т.Г. Шевченка на Волині перевидадуть «Кобзар» накладом 50000 примірників, а театрали приготують прем’єри.

Наступний 2014 рік указом Президентом України оголошений роком Тараса Шевченка. У зв’язку з цим відбулась зустріч голови облдержадміністрації з членами регіональної ради гуманітарного розвитку та громадської ради при облдержадміністрації сьогодні, 15 листопада.

Начальник управління культури облдержадміністрації Володимир Лисюк зазначив, що вже 7 січня наступного року відбудеться прем’єра п’єси «Назар Стодоля» у Волинському академічному українському обласному музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка.

У Волинському академічному обласному театрі ляльок працюють над виставою Богдана Стельмаха «Тарас».
«У першому кварталі 2014 року відбудуться звіти районних та міських мистецьких колективів. Важливим є проведення конкурсів кобзарського мистецтва і художнього читання у Луцьку. Обов’язково відбудуться звіти обласної філармонії, училища культури та мистецтв, а також аматорських колективів» - відзначив Лисюк.

9 березня 2014 року у День народження Кобзаря організують «Шевченківські читання» біля пам’ятника Тараса Григоривича у Луцьку і акцію «Прийди зі своїм кобзарем».

Член громадської ради Волинської облдержадміністрації Світлана Кравченко запропонувала також долучити до плану святкових заходів конкурси серед художників-аматорів, які зобразили б фрагменти життя і творчості Шевченка. «Після такого мистецького конкурсу можна було б провести благодійний аукціон найкращих робіт і виручені кошти передати на лікування онкохворих», - резюмувала член громадської ради.

Серед інших пропозицій - створення телевізійних роликів, де відомі культурні діячі Волині декламували б вірші Кобзаря, так як це було у 2006 році, коли вшановували постать Івана Франка.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук акцентував на акції «Кобзар у кожну хату», кажучи, що колись твори Шевченка були у кожній домівці, а зараз багато молодих сімей у містах і районах області їх не мають. «Щоб Кобзар могла читати кожна волинська дитина, потрібно перевидати його і подарувати цю книгу тому, хто її захоче отримати. Це стосується районних і сільських рад, які через бібліотеки повинні їх віддавати людям. Ми повернемо Кобзаря туди, де його немає і тому його тираж становитиме близько 50-ти тисяч примірників» - зазначив Клімчук.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
катя Показати IP 15 Листопада 2013 19:22
аж сльози навернулись на очі,який потріотизм....ай ай ай
Скептик Показати IP 15 Листопада 2013 19:50
В Криму в селі Курці(Украінка) Сімферопольського району в школі вчиться 158 дітей. Директор школи Стелюкова Алла Анатольевна показала мені бібліотеку-там понад 400 "Кобзарів". Деяки-36 року видання. Кому він потрібний -вже давно має. Дефіцитом ця книга ніколи не була. При советах Шевченко теж видавався значними накладами. Мені це нагадує компартейну літературу-теж видавалась в значній кількості. Примусово роздавали, змушували купувати. Потім її здавали на макулатуру. A propos, "Кобзарів " пошукайте в макулатурє луцьких шкіл-є. Точно. Сам бачив.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus