USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

На Волині порушено кримінальну справу за борги до Пенсійного фонду

17 Квітня 2009 09:25
Проти керівника одного з цукрових заводів Волині через заборгованість по платежах до Пенсійного фонду порушено кримінальну справу. Про це вчора, 16 квітня, під час брифінгу розповів начальник управління Пенсійного фонду України у Волинській області Петро Філіпчук, – інформує репортер «Волинських Новин».
Як розповів директор Пенсійного фонду України Олексій Зарудний, наразі в державі пенсії виплачуються вчасно – станом на 16 квітня вже профінансовано 85% місячної потреби пенсій. Є позитивна тенденція – за підсумками першого кварталу власні надходження ПФУ зросли порівняно із аналогічним періодом торік на 13%.
Водночас, зізнався пан Зарудний, відчуваються і наслідки кризи. Наприклад, є заборгованість підприємств перед Пенсійним фондом.
За словами Петра Філіпчука, на Волині недоїмка до ПФ становить понад 21 мільйон гривень, тобто майже 8% від місячної потреби (250 мільйонів гривень). Тому особливо актуальним є питання легалізація тіньової зарплати, – додав пан Зарудний.
Окрім того, у Пенсійному фонді також готують матеріали на керівників деяких підприємств-боржників для передачі до прокуратури з метою притягнення посадових осіб до відповідальності. Так, наразі порушено кримінальну справу проти керівника одного з цукрових заводів Волині, – зазначив Петро Філіпчук.
За словами Олексія Зарудного, в Україні торік таких кримінальних справ було порушено сім сотень, а до відповідальності притягнуто десять керівників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus