USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині поступово відмовляються від пестицидів?

29 Січня 2009 15:41
У Волинські області переходять від пестицидів до біологічного методу захисту рослин. Про це на нараді з питань підсумків роботи служб захисту рослин в області розповіла завідувачка лабораторії біологічного захисту рослин Віра Бойчук, – повідомляє 29 січня репортер «Волинських Новин».
 
За словами Віри Бойчук, 2008-го біологічний метод захисту рослин застосували на площі 35 тисяч гектарів, що становить 8,4% від оброблених земель. У попередні роки цей показник був вдвічі меншим. У 2012 році, по завершенню програми з переходу на біологічний метод, він має становити як мінімум 30%.
 
В основному біологічний метод на Волині використовують для боротьби із мишоподібними гризунами (53%) та у застосуванні біо-фунгіцидів.
 
Однак основною проблемою для використання цього методу є відсутність можливості виробляти потрібні препарати. Як зазначила Віра Бойчук, біологічну фабрику на Волині будують уже приблизно двадцять років, а лабораторія Державної інспекції захисту рослин у Волинській області самотужки не може впоратися із виробництвом великих обсягів необхідних речовин.
 
Завідувачка лабораторії біологічного захисту рослин наголосила, що грунти вже перенасичені хімією, тому варто змінювати спосіб догляду за рослинами. «Майбутнє – тільки за біологічним методом захисту», – переконана Віра Бойчук. Тому вона попросила райони Волині проводити досліди по біологізації безпосередньо в себе на місцях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus