USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині потягли до суду Генерального прокурора

26 Січня 2009 19:30
Суддя Волинського окружного адмінсуду Віктор Валюх розглядає справу за позовом волинян Галини Артюшенко та Олександра Артюшенка до Генпрокурора Олександра Медведька про визнання його бездіяльності протиправною. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
Олександра Артюшенка кілька років тому засудили до 13 років позбавлення волі за вбивство. Однак пізніше Апеляційний суд Одеської області визнав справу сфальсифікованою, а пана Артюшенка – виправдав. Його мати, Галина Артюшенко, почала домагатися, аби проти фальсифікаторів порушили карну справу, однак добитися цього не змогла.
Зрештою, упродовж жовтня-грудня 2008 року пані Артюшенко намагалася потрапити на прийом до Генпрокурора, однак їй начебто відмовили у записі.
Тому мати хлопця звернулася до Волинського окружного адмінсуду з позовом про визнання протиправною бездіяльності Генпрокурора. Суддя Віктор Валюх, який веде справу, виніс ухвалу про витребування із ГПУ інформації про графік особистого прийому Генпрокурором. Окрім того, суд потребував довідок, чи намагалася Галина Артюшенко записатися на прийом до Генпрокурора.
Однак на сьогоднішнє засідання представник відповідача, старший прокурор відділу представництва інтересів громадян та держави в судах Волинської облпрокуратури Сергій Ткачук не зміг представити цих матеріалів. Тому суддя виніс ухвалу повторно витребувати із Генпрокуратури ці матеріали.
Окрім того, Віктор Валюх задовольнив клопотання відповідача про доручення до процесу як відповідача Держказначейство, адже позивачі виставили у позовній заяві відшкодування майнової (170 гривень) та моральної (1000 гривень). Оскільки ГПУ фінансується із Держбюджету, а розпорядником державних коштів є саме Держказначейство.
Наразі Віктор Валюх оголосив перерву у розгляді справи, а наступне судове засідання відбудеться 17 лютого об 11.00.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 27 Січня 2009 08:29
А Сергій Ткачук мабудь не мав що представити. Бо, якщо суд взяв до розгляду позовні заяви Артюшенків то мабудь вбачав для цього підстави. На прийом до Генпрокурора ніхто не може потрапити, бо хоча графік є - але, генпрокурор його ігнорує і особисті прийоми громадян не проводить, бо не хоче брати на себе відповідальність. Як порушувати проти своїх колег карну справу? А якби всі подали до суду, та щоб платив він з своєї кишені, то тоді б МОЖЕ і на "низах" порядок був би! А так - риба гниє з голови!
Анонім Показати IP 27 Січня 2009 10:55
Чудова справа. Пропоную долучити до процесу як відповідача: Верховну Раду України, яка приймає бюджет, у відповідності до якого казначейство фінансує ГПУ; КМУ, який розробляє проект бюджету, який приймає ВРУ, у відповідності до якого фінасується ГПУ.
Анонім Показати IP 27 Січня 2009 19:05
Браво судді і Артюшенкам. Можливо і у нас буде цивілізація.
Василь Показати IP 28 Січня 2009 00:00
Володію достовірною інформацією про те, що у вересні - грудні 2008року у визначені дні прийому громадян (перший понеділок місяця) Медведько не здійснював особистий прийом громадян. Прийду 17 лютого в суд і підтверджу документально

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus