USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині професія вчителя авторитетна, – стверджує начальник управління освіти

12 Червня 2009 13:50
Судячи з того, що волиняни йдуть навчатися на педагога – у нас в області вчитель має авторитет. Про це під час прямого ефіру на Волинському телебаченні сказав начальник управління освіти і науки Волинської ОДА Михайло Попович, – інформує 12 червня репортер «Волинських Новин».
 
«Авторитет вчителя залежить від самого вчителя», – висловив переконання пан Попович. Проте, за його словами, авторитет вчитель в області має. «Я суджу це по тому, що практично у нас йдуть постійно набори на педагогічні спеціальності», – висловився він. Пропозиція перевищує потребу, а це свідчить про те, що люди хочуть йти працювати вчителем, – додав пан Попович.
 
Проблемою вчителів, за словами Михайла Поповича, є недостатній соціальний захист. Наприклад, середня зарплата волинського вчителя становить 1320 гривень. Звісно, за ці гроші педагог не може забезпечити собі гідний рівень життя, купити житло. Також наразі півтисячі із 20-ти тисяч вчителів в області – без житла. Торік волинським вчителям держава надала усього 9 квартир.
 
Окрема проблема – працевлаштування молодих спеціалістів. Наразі на Волині 12% вчителів шкіл – пенсіонери. «Силою жоден керівник не може змусити написати заяву піти зі школи», – сказав пан Попович. Проте він закликав вести керівникам навчальних установ роз’яснювальну роботу про те, що місце роботи треба не тільки пенсіонерам, а й молоді. Молодим же спеціалістам начальник управління освіти порадив звертатися в очолюване ним управління. За його словами, у серпні будуть подані вакансії: який вчитель і куди треба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus