USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

З нагоди Дня вчителя відзначили найкращих освітян області

2 Жовтня 2014 21:45
З нагоди професійного свята у Луцьку привітали освітян. Найкращих із найкращих нагородили почесними грамотами та подяками від влади, а також, традиційно, квітами.

Урочистості на честь Дня працівників освіти відбулись сьогодні, 2 жовтня, на базі Луцького педагогічного коледжу. Захід відвідали представники міської та обласної влади.

Усіх педагогів Волині привітав голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. Він зазначив, що чудово розуміє усі проблеми і складність роботи освітян, адже і його мати була вчителькою:
«Якщо хтось скаже, що на Волині має місце гендерна нерівність, я не погоджусь. Адже подивіться, скільки прекрасних жінок знаходиться у цій залі, які щасливі обличчя.

Ми, батьки, за руки ведемо наших малюків у дитячий садочок, згодом проводжаємо в перший клас і передаємо в дбайливі руки вчителів. Це ми робимо для того, аби ви свої знання, таланти та натхнення передавали цим дітям, аби вони зростали громадянами України з великої літери. Я розумію, наскільки тяжко об’єднати навколо себе людей, які в аудиторіях повинні ловити кожне ваше слово, пропускати його через серце, акумулювати в собі і разом здобувати освіту і морально зростати. Це не просто слова, адже моя мама також вчителька. Я бачив на власні очі, як це робиться, коли увечері, замість того, щоб приділити увагу родині, вона сидить над кіпами дитячих зошитів. Ми повинні віддати шану нашим педагогам, адже саме від них залежать перші кроки, які зробить український громадянин»,- звернувся він до «винуватців» свята.

Опісля волинських вчителів привітали піснями та квітами, а голова облради Валентин Вітер відзначив найуспішніших освітян обласною премією імені Йосипа Гошовського.

Так, за відданість справі, забезпечення високого рівня освітньої підготовки молоді, багаторічну педагогічну діяльність та з нагоди професійного свята Дня працівників освіти кращих педагогів нагородили почесними грамотами Волинської ОДА. Зокрема, відзнаку отримали: заступник начальника з навчально-методичної роботи Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Олександр Дорошенко; майстер методичного навчання Торчинського професійного ліцею Володимир Кортелісець ; головний спеціаліст управління освіта виконавчого комітету Нововолинської міської ради Зоя Куцик, вчитель історії ЗОШ села Ощів Горохівського району Тамара Середа, заступник директора з навчально-виховної роботи комунального навчального закладу «Луцький міський центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Луцької міської ради Оксана Семенюк; заступник директора з навчально-виховної роботи ЗОШ села Дерно Ківерцівського району Валерій Марджула; заступник директора з навчально-виховної роботи ЗОШ села Любешівська Воля Любешівського району Надія Васильчук; директор ЗОШ села Полиці Камінь-Каширського району Роман Прокопчук; вчитель англійської мови ЗОШ №1 селища міського типу Іваничі Інна Ільковець.

Також окрему подяку отримали: керівник гуртків комунальної установи «Волинська обласна мала академія наук» Сергій Вербицький; викладач української мови та літератури Державного професійно-технічного навчального закладу "Луцьке вище професійне училище" Марія Божицька; завідувач дошкільного дитячого закладу (ясла-садок) № 1 «Калинка» міста Ковеля Ольга Чепак та інші представники галузі освіти.

.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
з лвпу Показати IP 2 Жовтня 2014 22:09
Люстрація не має права обминути освіту Волині. Корупціонери Батов, "ушедшие" з училища Некрасова, Панькенвич та їх покровителі повинні "відвідати" ящик для сміття, а звідти транзит в буцегарню. І це обов*язково!
соло Показати IP 3 Жовтня 2014 08:10
Так принизливо армію освітян ВОЛИНІ навіть у скадні 90-і не вітали.
ви не зрозумiли до соло Показати IP 3 Жовтня 2014 08:54
Це "елiта", обранi на чолi з загревою, найкращi вчителi - чиновники, тiльки от спробуйте до них на прийом прийти - носа задере з виглядом, а то й з словами "Ви куди прийшли? Ви знаєте, що це управлiння освiти?", ще й вкаже на твою поведiнку чи зовнiшнiй вигляд, якщо їм не подобається. Такi вчителi то Боги, якi нiколи не зрозумiють, що вини на службi у народу!!!
волинянка Показати IP 3 Жовтня 2014 08:34
Зарплату між іншим серед бюджетників вчителі найвищу мали, мають і будуть мати. Не скигліть. Чи може Вам про мінімальну .. Щоб Ви знали в 90-ті вчителі таки дітей вимогливо вчили, а не тільки на репетитерстві чогось навчаєте....
мама Показати IP 3 Жовтня 2014 09:42
А чому в такій тісноті вітають вчителів? Вже можна було б хоч би більшу залу десь найняти. Чому в педколеджі? Яка неповага до освітян. Позор Гунчику!!! День самоврядування проводили пафосно, себе ,дорогих, дуже поважають.
Misteria Показати IP 3 Жовтня 2014 09:45
Вчитель Тамара Середа із села Ощів Горохівського району. Просимо вибачення за прикре непорозуміння.
олесь Показати IP 3 Жовтня 2014 09:45
вчителям нема що плакати -зарплата не мінімальна і робочий день тільки до 14 до 15 і все уроки відчитала і додому.
дивно до олесь Показати IP 3 Жовтня 2014 10:49
Іди ти почитай і додому.А вдома зошити, підготовка до уроків, розробка методичних матеріалів..Добре, якщо працюєш в пристойній школі, з адекватними дітьми. А якщо десь на ГПЗ? З циганами? То життя медом не здасться!
Волинянка Показати IP 3 Жовтня 2014 12:07
Майже ціле літо- відпустка, 3 дні в тиждень вихідні, до 15 год робочий день.... Не плачте....
Вдячний учень Показати IP 3 Жовтня 2014 15:40
Волинянка і всі решта злих і не довчених учнів,мені здається,що між освіченою людиною і неуком,талантом і бездарою така ж різниця,як між заплідненим яйцем і бовтуном.Освіта й просвіта людини починаються ще у материнському лоні і тривають від її народження аж до смерті;а може,й після смерті душа людська проходить через вищі Божі пороги істини і світла, до абсолюту ЗНАНЬ.
123 до Вдячний учень Показати IP 3 Жовтня 2014 16:10
малий ти ще учню - тому то i вдячний (тим хто на фото), почекай рокiв десять зрощумiєш - простi люди вчителi для них НIХТО...
Вчитель Показати IP 3 Жовтня 2014 19:58
"вчителям нема що плакати -зарплата не мінімальна і робочий день тільки до 14 до 15 і все уроки відчитала і додому." Тільки чомусь не всі рвуться йти працювати вчителями. Мені, наприклад, доводиться працювати не до 14 і не до 15 (щоб прогодувати дитину і купити їй найнеобхідніші речі) а з 8.30 і до 18, а то й до 20-ї години. З жахом думаю, де взяти гроші (з теперішніми цінами) на зимові чоботи, бо попередні ношу вже чотири зими і ремонту вони не підлігають.... Реально не вистачає на найнеобхідніше, не те що на якісь забаганки... Комуналка виросла, ціни всі відносно долара виросли удвічі, зарплати не змінювалися (ну особисто в мене) не менше двох років... Так що йдіть всі працювати вчителями і ні в чому собі не відмовляйте!!!
Анонім до Вчитель Показати IP 3 Жовтня 2014 20:47
В тепер ішній час усі можуть "соплі пускати" про те, як важко вижити, але про тривалість робочого дня і відпустки - то правда. Я в банку працюю і повірте мені-з пихатими дорослими, можливо, ще й важче працювати, а з/п майже така ж як і вчителів, але робочий день з 8 до 18 ... і відпустка двічі по 14 днів і все.і долар і ціни для мене такі ж як і для вчителів !
дивно до Анонім Показати IP 4 Жовтня 2014 12:00
То йди в школу! Вмевнена, що освіта дозволяє, бо всі місцеві банківські клерки закінчували СНУ! Воно сидить, часом, на кредитах чи касі і гордо називає себе банкіром!!! Йди в школу - там і відпустка, і робочий день! Ні, не піде! Бо вчитель після роботи не з подружкою - в бар, а додому, готуватись до завтрашніх уроків (читай працювати), а ти після 18.00- вільна, як сопля в польоті! Чужі гроші легко рахувати, а ти чужі зусилля порахуй!
Волинянка Показати IP 3 Жовтня 2014 22:03
В нас в країні вчителів поважали і поважають. Немає чому вчителям дорікати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus