USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині пройде фестиваль «Стравінський і Україна»

7 Червня 2010 16:16
У рамках сьомого музичного фестивалю «Стравінський і Україна», відбудуться виступи академічного камерного хору «Хрещатик», струнного ансамблю «Quattro corde» з Івано-Франківська, камерного оркестру «Кантабіле» та польського камерного оркестру «Divertimento».

Всього у рамках фестивалю пройде чотири концерти, а розпочнеться він у Луцьку 12 червня - розповіли організатори заходу на прес-конференції 7 червня.

У рамках фестивалю пройде чотири концерти. Як розповів директор Волинської обласної філармонії Сергій Єфіменко, урочисте відкриття відбудеться 12 червня у Палаці культури міста Луцька. У перший фестивальний день виступить з концертом академічний камерний хор «Хрещатик».

«Другий концерт також пройде в Луцьку. 16 червня виступатиме струнний ансамбль «Quattro corde» Івано-Франківської обласної філармонії. Наступного дня в Устилузі у музеї-садибі Ігоря Стравінського відбудеться концерт за участі цього ансамблю та волинського камерного оркестру «Катабіле». А в останній день фестивалю в обласному академічному музично-драматичному театрі імені Шевченка виступить камерний оркестр «Divertimento» з міста Радом (Польща)», - повідомив директор філармонії.

Як зазначив Єфіменко, щороку на фестивалі «Стравінський і Україна» виконуються твори композитора, які у Луцьку звучать уперше. Цьогоріч такими прем’єрами стануть «Меса для мішаного хору і подвійного квінтету духових» та дві сюїти Стравінського.

Напередодні відкриття фестивалю, 10 червня, у Волинському краєзнавчому музеї відкриється виставка «Жар-птиця Ігоря Стравінського». Вона буде присвячена 100-річчю прем’єри балету «Жар-птиця».

У музеї-садибі Ігоря Стравінського 17 червня прочитає лекцію про композитора кандидат історичних наук Олена Огнєва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus