USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині ствердили, що не існує строку давності Голодомору в Україні

20 Листопада 2008 17:14
Не існує строку давності Голодомору в Україні. З такими словами звернувся до присутніх на презентації книги до 75-ї річниці Голодомору 1932-1933 років в Україні «Волинь пам’ятає» представник Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення у Волинській області Микола Пасаман, – інформує 20 листопада репортер «Волинських Новин».
На презентацію видання, яка відбулася у Волинському краєзнавчому музеї, запросили багато посадовців краю, очевидців цих страшних часів та тих, хто створював книгу. Розпочалося дійство хвилиною мовчання.
«Волинь пам’ятає» складається з трьох розділів: перший містить документи з Державного архіву у Волинській області, другий – свідчення очевидців, третій – список постраждалих від Голодомору мешканців Волині та ілюстрації.
Як зазначив пан Пасаман, «це була страшна безкровна війна, від якої, на відміну від звичайної війни, ніхто нікуди не міг заховатися». Укладачами книги є кандидат історичних наук, професор Волинського національного музею імені Лесі Українки Микола Кучерепа та
Валерія Ткачук, яку заступник голови Волинської ОДА Святослав Кравчук нагородив почесною грамотою.
За словами пана Кучерепи, видання створювали 148 пошукових груп по всій області. Велику активність виявили школярі з Любешівщини під керівництвом вчителів історії.
Автор вступної статті кандидат історичних наук Володимир Дмитрук, виступаючи, запитав присутніх: «Що ми зробили для того, щоб помститися за голодну, найстрашнішу смерть маленьких дітей у яких відбирали останні крихти хліба?»
Насамкінець своїми спогадами поділилися очевидці геноциду. Після цього Святослав Кравчук нагородив грамотами пошукові групи, які допомогли створити «Волинь пам’ятає».  
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus