USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині створять реабілітаційний центр

20 Жовтня 2011 16:47
На території Волинської області проживає 72 тисячі інвалідів. Значна частина мешкає у сільській місцевості. І якщо в містах особи з інвалідністю мають певні знання про можливості задоволення інтересів, то особи з функціональними обмеженнями, які проживають у сільській місцевості практично не володіють ними.
Про це повідомили у прес-службі Волинської облдержадміністрації.
Заступник голови ОДА Олександр Курилюк зазначив, що сучасні умови вимагають не просто подолання побутової безпорадності людей із обмеженими фізичними можливостями і їхньою інтеграцією у суспільні відносини, а й особистісну і професійну їх реалізацію. А це залежить не тільки від можливостей органів влади, але й від прагнення іншої сторони такої реалізації.
Заступник голови облдержадміністрації також запевнив, що влада готова до різносторонньої співпраці з організаціями інвалідів. Зокрема цього року на підтримку діяльності УТОСу з обласного бюджету спрямовано понад 117 тисяч гривень.
Ще 50 тисяч уже виділено на створення соціально-реабілітаційного центру для дітей-інвалідів у Ковелі. Навчально-реабілітаційний центр планується створити і на базі Крупівського навчального закладу для дітей з вадами зору, на що днями буде спрямовано понад 130 тисяч гривень, насамперед на інноваційне оснащення навчального процесу.
Курилюк також розповів про активну співпрацю з молодіжною організацією інвалідів по зору «Генерація успішної дії». У серпні завершився спільний проект «Об’єднуємо зусилля для зайнятості кожного» у сфері зайнятості фахівців та дипломованих спеціалістів з обмеженими можливостями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus