USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині удвічі більше умовно ув’язнених, ніж тих, хто перебуває у в’язниці

10 Грудня 2008 13:32
У Луцьку пройшла нарада, де обговорювалися питання виконання ресоціалізації осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі та внесення змін у порядок обліку й контролю за поведінкою осіб, умовно-достроково звільнених від відбування покарань, – 10 грудня інформує репортер «Волинських Новин».
Заступник начальника управління держдепартаменту з питань виконання покарань у Волинській області Андрій Скіць звернув увагу на те, що суди дедалі більше призначають альтернативні види покарання, які не пов’язані з позбавленням волі.
За його словами, кількість осіб, які відбувають покарання на Волині, вдвічі більше за тих, що перебувають у місцях позбавлення волі. Якщо перших в області нараховується близько трьох тисяч осіб, то інших – близько півтори тисячі.
За словами пана Скиця, з 1 січня 2009 року обліком осіб, що умовно-достроково звільнені, займатиметься кримінально-виковнавча інспекція, а не органи внутрішніх справ, як це було раніше.
Як стверджує заступник начальника управління, всього в області нараховується 18 територіальних підрозділів кримінально-виковнавчої інспекції. Проте найголовніша проблема у них – відсутність належного приміщення у декількох волинських районах.
Виконавчий директор асоціації захисту прав молоді Волині Петро Верзун зазначив, що на пальцях лише однієї руки можна порахувати ті громадські організації, які працюють із засудженими. Сам пан Верзун дав поради представникам департаменту з питань виконання покарань щодо практичної співпраці з громадськими організаціями. Він наголосив, що це партнерство має бути рівноправним, оскільки «громадські організації нікому не винні».
Інші виступи, як правило, зводилися до «сухої» статистики. За результатами наради було надане доручення відповідним держорганам щодо питань порушених під час наради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus