USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.72 39.90
  • PLN 9.75 9.90

На Волині вдев’яте відзначатимуть річницю написання «Лісової пісні»

29 Липня 2009 10:54
Цьогоріч уже вдев’яте в урочищі Нечимне на Ковельщині проводитимуть обласне поетичне свято «Лісова пісня», яке приурочене до річниці написання Лесею Українкою однойменної драми-феєрії. Про організаційні моменти йшлося під час наради з питань підготовки до проведення Дня пам’яті Лесі Українки та обласного поетичного свята «Лісова пісня» у заступника голови ОДА Святослава Кравчука, – 28 липня інформує репортер «Волинських Новин».
 
Розповіла про організаційні моменти «Лісової пісні» очільниця Волинської облорганізації Національної спілки письменників України Ніна Горик. За її словами, уже запрошені гості з Києва, Тернополя, Дубна, Рівного, Любліна, Бреста. Серед них – Шевченківський лауреат Михайло Слабошпицький, голова Київської письменницької організації Віктор Баранов, поети Світлана Короленко, Ніна Гнатюк, Микола Тимчак, співачка Світлана Мирвода та інші.
 
Згідно сценарію, 1 серпня поблизу пам’ятника Лесі Українці, що в Луцьку об 11- тій годині відбудеться година пам’яті видатної поетеси, покладання квітів до її постаменту. Далі планується переїзд до Колодяжного та покладання квітів до пам’ятника нашій землячці у Ковелі, – йшлося під час наради.
 
2 серпня відбудеться переїзд учасників свята з Ковеля та Луцька до Нечимного. «Ми заяву написали до ангелів господніх і гарантовано дощу не буде», – висловилася пані Горик. Гості свята матимуть можливість слухати мелодії сопілки та народні пісні, ознайомитися з експозицією музею драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня», придбати книжки, вироби із соломи народної майстрині Марії Кравчук, насолодитися поезіями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus