USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині відновлюють роботу дошкільні навчальні заклади на селі

13 Листопада 2008 09:49
Після багаторічної перерви знову запрацював дитячий дошкільний заклад у селі Куликовичі, що в Маневицькому районі на Волині. Його облаштували у приміщенні, що вивільнилося після спорудження нової сільської школи, – 12 листопада інформують «Волинські новини».
Вихованцями дитсадка стали двадцять дітей місцевих молодих хліборобських сімей, які відтепер мають можливість влаштуватися десь на роботу, або спробувати започаткувати власний бізнес, – повідомляє УКРІНФОРМ.
Як розповів голова районної ради Андрій Сопронюк, ще до кінця нинішньго року буде відкрито дошкільний навчальний заклад і в селі Будки. На черзі – підготовка документації на облаштування дитсадка в приміщенні колишньої контори вже неіснуючого колгоспу, що в населеному пункті Комари. Перед сільськими радами поставлено завдання, підкреслив Андрій Сопронюк, відкрити дитсадки в кожному селі, де їх немає. Тож уже тепер в районі функціонує 24 садочки, одинадцять із яких працюють круглорічно. У результаті двадцять відсотків дітей охоплені дошкільним вихованням. А три роки їх було лише десять відсотків.
На Волині колись у кожному селі був дитсадок, – говорить голова обласної ради Волині Анатолій Грицюк. Але після розформування колгоспів зникли й такі виховні заклади. Тому відновлення роботи дошкільних навчальних закладів стало важливою складовою програми економічного й соціального розвитку Волині. Ці завдання взяли під свій контроль районні, міські, селищні та сільські ради. І, за словами Анатолія Грицюка, окреслене успішно виконується. Лише два останні роки в селах і містах області відновили роботу більш ніж сорок дитсадків. У результаті в містах дошкільною освітою охоплено майже сімдесят відсотків дошкільнят і майже двадцять п’ять відсотків дітей – у сільській місцевості. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 13 Листопада 2008 14:27
правильно!!!!!Сільські матері теж люди. І їм потрібно працювати. А садочок і дитину підготовлює до школи і батькам допомагає. От би тільки доглядали за тими дітьми добре, а не якнебуть...........

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus