USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині відзначили 5-ту річницю святині. ФОТО

14 Червня 2013 18:56
Парафія Великомученика і цілителя Пантелеймона в Люблинці Ковельського районного деканату відзначила п’ятиліття своєї каплиці, - йдеться на офіційному сайті УПЦ КП.

Настоятель священик Матвій Олійник відправив Божественну Літургію. У проповіді закликав вірних не звертати з обраного Божого шляху й подякував тим, хто вносить вклад у становлення Православ’я у селищі.

Саме цього дня 2008 року в каплиці освятили престіл.
Але Служба Божа українською мовою звершувалася ще з 2006-го, коли у приміщенні амбулаторії виділили невеличку кімнату, а відправи здійснювали панотці з різних парафій.

У 2008 році настоятелем призначили випускника Київської духовної академії священика Степана Старевича. Під його керівництвом тимчасовий храм перемістився з амбулаторії до залізного вагончика, пізніше – у новозбудовану каплицю. Із 15 лютого 2011 року очолює громаду отець Матвій.

За п’ять років з’явилися нові ікони, здійснили паломництва до святинь українського Православ’я. Та найголовніше – до Божого дому пішли і дорослі, й діти.

Громада зросла кількісно, стала справжнім духовно-культурним осередком Люблинця. Парафіяни разом із настоятелем проводять благодійні концерти, збирають кошти на будівництво нової церкви, утверджують християнські чесноти.

ФОТО - з архіву священика Матвія Олійника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus