USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.45 39.85
  • PLN 9.70 9.86

На Волині Володимирський деканат УПЦ КП розділений

12 Листопада 2008 11:41
Указом єпископа Луцького і Волинського Михаїла Володимирський деканат розділено на два – міський і районний. Про це 12 листопада повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує сайт Волинської єпархії УПЦ КП, міським деканом призначено протоієрея Юрія Пилипця (раніше був очільником нерозділеного Володимирського деканату), районним – настоятеля парафії Великомученика Юрія Переможця в районному центрі протоієрея Євгена Шевчука.
Таке рішення владика прийняв у зв’язку з потребою удосконалити організацію душпастирського служіння як у місті, так і в районі. Тепер у міському благочинні – 6 парафій, а в районному – 30.
Ознайомлення з указом преосвященного – основна тема зборів володимирського духовенства, які сьогодні провів канцлер єпархії протоієрей Микола Цап у соборі Різдва Христового, що в районному центрі. Він привітав новопризначених деканів, а особливо отця Євгена, який ще не займав такої високої церковної посади.
Довідково:
Протоієрею Євгенові Шевчуку 47 років. Народився у Львові, закінчив Львівський сільськогосподарський інститут. Митрополитом Луцьким і Волинським Яковом висвячений на диякона (30 серпня 1997 року) та священика (19 грудня 1997 року).
6 січня 1998 року став кліриком володимирської Свято-Юріївської парафії, у 2003–2006 років служив у Покровському храмі Нововолинська. Відзначений різними церковними нагородами (остання – митра). Настоятелем парафії Великомученика Юрія Переможця став 10 березня 2006 року. Одружений, має двоє дітей. Син Андрій – також священик, служить з батьком в одній церкві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 12 Листопада 2008 11:58
Таке враження, що вам церква платить, щоб її пропагувати.
Анонім Показати IP 12 Листопада 2008 14:50
Мабуть варто матеріали з вищевказаного сайту розміщати в окремій категорії, до чого тут "Суспільство"?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus