USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Волині врятувати церкву від зруйнування заважає закон? ВІДЕО

11 Березня 2013 15:44
Найстарішу дерев’яну церкву 16-ого століття на Волині люди не можуть врятувати від руйнації, бо церква є пам’яткою архітектури.

Про це інформує «Слово Волині».

Дмитрівська церква у селі Гішин Ковельського району – це найстаріша дерев’яна церква на Волині, що збереглася до наших днів. За одними даними, її збудували у 1562 році, за іншими – у 1567. У радянські часи храм занедбали, тут бігали собаки, а нині прогниває обшивка, а на дзвіниці селяться шпаки.

Зокрема у церкві села Гішин зберігається чудотворна ікона Одигітрія, яка була схована у престолі протягом багатьох років. А коли її віднайшли і розмістили на почесному місці, люди помітили: коли прикластися до образу і щиро помолитися, - творяться дива.

Настоятель храму отець Віталій зазначає, що куди тільки не зверталися, аби врятувати церкву. Навіть до Президента дісталися, думали, що нарешті справа просуватиметься. Проте підлатати будівлю не можна, оскільки вона охороняється законом як пам`ятка архітектури.

Зауважимо, що реставрація, консервація і ремонт пам'яток історії та культури регулюється Законом «Про охорону і використання пам'яток історії та культури», де вказано, що реставрація, консервація і ремонт пам'яток історії та культури здійснюються тільки з відома державних органів охорони
пам'яток і під їх контролем.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
сем Показати IP 11 Березня 2013 16:08
в Гіркій Полонці круто підлатали і в Городищі.
Anti-Mafia Показати IP 11 Березня 2013 19:42
«Про охорону і використання пам'яток історії та культури»... Такий закон безграмотним попам точно заважає... Бо його в природі не існує... Мракобісся середньовічне!(((
анті анті мафія до Anti-Mafia Показати IP 11 Березня 2013 21:56
цю статтю писали не "безграмотні попи"...тому звинувачуйте в середньовіччі та мракобіссі автора

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus