USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині вшанували жертв політичних репресій

17 Травня 2009 17:00
Сьогодні, 17 травня, вся Україна вшановує День пам’яті жертв політичних репресій. У цей день в Луцьку та населених пунктах області відбулися скорботні заходи, – інформують «Волинські Новини».
За повідомленням сайту Волинської ОДА, на Замковій площі обласного центру на поминальну панахиду за загиблими та мітинг-реквієм зібралися представники місцевої влади, духовенства, громадських організацій та політичних партій, учнівська та студентська молодь, засоби масової інформації.
З промовами до усіх присутніх звернулися голова облдержадміністрації, представники обласної та Луцької міської рад, голова обласної організації Спілки політв’язнів та репресованих, представник громадської організації «Національний Альянс».
У своєму виступі Микола Романюк зазначив: «Кажуть,  що час лікує душевні рани. Але рану в серці України, пов’язану з політичними репресіями комуністичного режиму, з мільйонними жертвами, загоїти неможливо. Вона завжди нагадуватиме про те, що репресіям піддавались усі, хто був свідомим українцем і не боявся відстоювати власні переконання».
«Україна при тоталітарному режимі пережила і штучний голодомор і масові цинічні, цілеспрямовані, безжальні вбивства мільйонів своїх громадян. Цей геноцид  був намаганням  знищити  саму душу народу, привести її  до повного  духовного рабства», – продовжив він.
«Сьогодні жодних таємниць, замовчувань та викривлень у питаннях, які стосуються політичних репресій немає і не може бути. Українська влада розкриває для громадськості та світової спільноти усі наявні у неї архівні матеріали з цієї тематики і закликає до співпраці дослідників, істориків, усіх небайдужих громадян. Ми будемо гідними нащадками жертв, могили яких розкидані  по Волині і по всій великій Україні. Адже знати правду – значить, знати себе», – наголосив голова облдержадміністрації Микола Романюк.
У рамках заходу відбулось покладання квітів до пам’ятника Жертвам політичних репресій. Шану тим, хто поліг у боротьбі з тоталітарною системою, вшановано хвилиною мовчання.
Цього ж дня у храмах Волині відбулися поминальні богослужіння.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus