USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

На Волині виявляють лише 30% правопорушень щодо вилову риби?

30 Березня 2009 14:21
Під час засідання міжвідомчої робочої групи з організації роботи із збереження водних живих ресурсів у водоймах області у нерестовий період керівники двох контролюючих держструктур області відзвітувалися про свою роботу у 2008-му році. Про це 30 березня інформує репортер «Волинських Новин».
 
Начальник головного державного управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства у Волинській області Тарас Куньчик розповів про те, що у 2008 році представники рибоохорони виявили 677 порушень, які скоїли 632 громадяни. У минулому році було відкрито 3 кримінальні справи щодо вилову риби. Штрафів накладено на загальну суму 15 тисяч гривень, а завдано збитків – на 32 тисячі гривень. За словами пана Кунчика, приблизно половина порушень припадає на нерестовий період. Уже в цьому році рибоохоронці виявили 95 порушень.
 
На думку начальника Державної екологічної інспекції у Волинській області Олега Кіндера, лише приблизно 30 процентів «рибних» порушень виявляють контролюючі служби. Пан Кіндер проінформував, що його інспекція спільно з іншими відповідальними структурами у минулому році провела 249 перевірок. До відповідальності притягнули 1893 громадян на загальну суму 125 тисяч гривень. Із цієї суми штрафів наразі понад 90 тисяч гривень стягнуто. Усі 525 справ, які передавалися до суду, були виграні.
 
Всього у минулому році працівниками екоінспекції було вилучено понад 4 тисячі знарядь незаконного вилову риби. Вже у 2009-му екологічна інспекція провела 2 рейди, де «виловили один кілометр сіток» і склали 17 протоколів про порушення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus