USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині визначили, хто наглядатиме за прозорістю ЗНО

21 Травня 2013 18:31
Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України, розпочинається з червня цього року, - інформує прес-службі Громадянської мережі «Опора».

Зважаючи на суспільний резонанс навколо теми стандартизованого тестування та намагання окремих політиків дискредитувати систему зовнішнього незалежного оцінювання, мережа ОПОРА, йдеться у повідомленні, вбачає за необхідне забезпечити незалежний громадський контроль за процедурами ЗНО та надати об’єктивну оцінку процесу перевірки знань.
Мовляв, лише результати комплексного спостереження дають можливість робити висновки про ефективність існуючої системи моніторингу якості освіти, її прозорість, рівність та справедливість по відношенню до різних категорій учасників.

Цьогоріч представники Громадянської мережі ОПОРА вестимуть спостереження за проведенням ЗНО з семи предметів: хімія, українська мова та література, іноземні мови, математика, географія, історія України, біологія. Предметом громадського моніторингу стане дотримання процедур стандартизованого тестування як персоналом пунктів тестування (перевірка документів під час пропуску учасників в пункт тестування та аудиторію, розпакування/запакування контейнера з тестовими матеріалами, реагування на порушення обов’язків абітурієнтами, дотримання процедури застосування металодетекторів), так і його учасниками (наявність необхідних документів для участі у ЗНО, відсутність додаткових предметів, технічних засобів під час роботи над тестом, дотримання норм, що забороняють списувати, консультуватися, складати тест за іншого учасника ЗНО).

Громадянська мережа ОПОРА, яка традиційно забезпечує прозорість та відкритість процесу перевірки знань на пунктах тестування, розпочала підготовку до спостереження у 16 регіонах країни. Щоб долучитися до спостереження за ЗНО та отримати інформацію про проведення тестування у різних регіонах України, просимо контактувати з координаторами на місцях. Власне, на Волині це буде Дмитро Безвербний. Номер телефону – 0634136045.

Про основні висновки за результатами спостереження Громадянська мережа, обіцяють активісти, ОПОРА інформуватиме ЗМІ та громадськість після тестування з більшості предметів. Загальну оцінку організації та проведення ЗНО у 2013 році організація оприлюднить в кінці червня на підсумковій всеукраїнській та 16 регіональних прес-конференціях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus