USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині є проблема «мертвих душ» серед інвалідів

10 Липня 2008 19:00
Під час наради-семінару з питань роботи з інвалідами, у якому брали участь спеціалісти відділів праці та соціального захисту населення райдержадміністрацій та виконкомів міст обласного значення Волині, її учасники поскаржилися на недосконалість програмного забезпечення, що використовується у їхній повсякденній діяльності для збору даних, – інформує 10 липня репортер «Волинських Новин».
 
Учасники семінару – а це представники практично всіх районів і міст Волинської області – зосередили свою увагу на багатьох проблемах, що їх турбують. Для прикладу, блокується робота відповідного реєстру інвалідів Волині. Це відбувається через те, що троє з них стоять на обліку для отримання протезів у Фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві. Відповідна комп’ютерна програма блокує внесення цих осіб у базу даних органів соцзахисту для постановки на чергу на отримання автомобіля.
 
Спеціалісти профільного управління ОДА закликали своїх підлеглих із районів ретельно перевіряти інформацію про інвалідів, слідкувати, щоб вона була повною і точною, адже теперішня база даних передбачає можливість подвійного взяття на облік неповносправних громадян, що створює в подальшому проблеми.
 
Водночас, попри те, що з місць подається інформація про смерть інваліда, програмне забезпечення не знімає його з обліку для отримання протезів.
 
Заступник начальника головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Олександр Жураківський запевнив присутніх, що від імені Волині управління звернеться до розробників програмного забезпечення (яке, до речі, діє на загальнодержавному рівні) з проханням усунути ці проблеми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus